Publicitat
Publicitat

L'optimisme marca l'inici de la 37a Fira d'Andorra la Vella

Amb 200 expositors repartits entre el recinte firal, la fira d'associacions, el mercat artesanal i els espais exteriors,  l'edició d'enguany ha superat els 186 expositors que van participar durant la darrera edició

El cònsol major d'Andorra la Vella, Jordi Minguillón, i el cap de Govern, Toni Martí, han estat els encarregats d'inaugurar, aquest divendres al matí al recinte firal del Parc Central, la 37a edició de la Fira d'Andorra la Vella, esdeveniment que s'allargarà durant tot aquest cap de setmana i que presenta un augment en el nombre d'expositors, passant dels 186 de l'edició anterior als 200 d'enguany. Després de la tallada de la cinta inaugural, el cònsol major d'Andorra la Vella, Jordi Minguillón, acompanyat de bona part de la corporació comunal i representants del Consell General, han passejat pels diferents estands per tal de saludar, un per un, tots els expositors, tant els ubicats al recinte firal com els presents a la fira d'associacions, que novament s'ha connectat interiorment amb el recinte central. En relació amb les expectatives generades amb aquesta nova edició, tant el cònsol major d'Andorra la Vella, Jordi Minguillón, com el cap de Govern, Toni Martí, han coincidit en assenyalar que la situació va a millor i es "respira un optimisme que en edicions anteriors no existia". En aquest sentit, Minguillón ha recalcat que "esperem que aquesta millora que transmet el sector no es quedi únicament en una percepció i es tradueixi en una realitat durant les pròximes edicions".

En relació a les empreses presents al recinte firal, 68 expositors en total, un any més, es poden trobar infinitat de propostes que van des dels estands d'esports, turisme, gastronomia, oci o vida saludable, fins a les tradicionals exposicions de vehicles o estands més innovadors com ara el d'ecologia domèstica, que ha estat impulsat pel Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat del Govern d'Andorra. En aquest sentit, Natàlia Rovira, treballadora del Departament de Medi Ambient i una de les organitzadores de l'espai, ha comentat que "és el primer cop que organitzem una mostra d'aquest tipus" i quant a l'objectiu ha afegit que "amb l'espai Ecologia Domèstica el que pretenem és recrear els diferents espais de les llars i ensenyar, de forma dinàmica i divertida, quines accions es poden fer per reciclar en l'àmbit familiar".

Com en cada edició, la Fira d'Andorra la Vella també serveix per acollir la mostra de localitats relacionades amb la capital o agermanades, com són Valls o Sant Pol de Mar. En relació a aquests estands, Rafel Castells, secretari general de la Cambra de Comerç de Valls, ha comentat que "venim a la Fira des de fa 35 anys i creiem que és un espai ideal per donar a conèixer la nostra cultura i els nostres productes".

Tot i que hi ha un gran nombre d'expositors particulars, la Fira d'Andorra la Vella també esdevé un espai molt útil per promocionar negocis més grans o, fins i tot, conglomerats d'empreses com per exemple el grup andorrà Becier, dins el qual s'inclouen negocis relacionats amb l'automoció, les assegurances, les agències de viatges o la distribució de productes vinícoles. Carme Fernández, encarregada de la comunicació del grup, explica que "la Fira d'Andorra la Vella és una cita molt interessant per donar a conèixer els nostres serveis i oferir diferents promocions a futurs clients".

D'altra banda, en relació a la seixantena d'expositors presents enguany en la fira d'associacions, que novament s'ha connectat interiorment amb el recinte firal, destaca l'augment de participació i la diversificació de propostes exposades. En aquest sentit, la fira d'associacions acull des de tot tipus d'associacions de residents estrangers fins a entitats benèfiques, associacions populars, entre d'altres.

Un exemple dels diversos estands d'associacions de residents estrangers que es donen cita a la Fira és la mostra 'Alto Minho' on es pot trobar, tal com assenyala la vocal de l'associació, Blanca González, "una mostra dels diferents productes típics de Portugal, com ara els xoriços de sang, les nates, la mel, els formatges o el 'bolo-rei' de Nadal".

Dins la fira d'associacions, però, també hi ha espai per donar a conèixer altres propostes com per exemple les relacionades amb el món animal. En aquest sentit, Laura Altimira, tècnica d'Acana i experta en intervencions assistides amb animals, explica que "hem vingut a la Fira per explicar totes les accions que realitzem des de l'Acana relacionades amb l'educació canina i les intervencions assistides amb animals per millorar la salut i el benestar de les persones".

L'Oficina de Turisme, enllestida

Minguillón ha aprofitat l'acte d'inauguració de la 37a Fira d'Andorra la Vella per anunciar l'obertura de la nova Oficina de Turisme ubicada a la plaça la Rotonda. En aquest sentit, el cònsol major de la capital ha explicat que "estem molt satisfets de l'Oficina de Turisme actual, ja que és un edifici espectacular i dóna molt més espai i amplitud" i ha afegit que "aquesta oficina s'operarà conjuntament entre el Comú d'Andorra la Vella i Andorra Turisme, tots remem en la mateixa direcció i, per això, crec que ens hem de felicitar pel resultat obtingut i per l'optimització dels recursos que s'ha aconseguit".