Publicitat
Publicitat

Marín demana "un pas de confiança" al moviment contrari a l'heliport

La cònsol escaldenca recorda que encara no és segura la ubicació final de la instal·lació

"Un pas de confiança", aquesta ha estat la petició de la cònsol major d'Escaldes-Engordany, Trini Marín, a les demandes fetes pel moviment contrari a la ubicació de l'heliport al costat de FEDA, en la reunió que han mantingut aquest dijous al matí els representants de la plataforma i els cònsols escaldencs. "Un cop tinguem els resultats a les mans prendrem una decisió", ha indicat Marín.

Aquesta ha estat la posició de Marín en la reunió, atès que segons la mandatària escaldenca "encara no sabem on s'ubicarà del cert l'heliport i tampoc disposem dels informes sobre la seva viabilitat". Per aquest motiu, la cònsol ha demanat "un pas de confiança" als veïns del moviment, per tal d'acabar de disposar de tota la informació rellevant del projecte. A més, la mandatària ha indicat que "ells donen per suposat que l'heliport es farà allà quan encara no hi ha res segur".

Marín també ha recalcat que actualment encara s'està treballant en el projecte multidisciplinari, per tal de realitzar els estudis pertinents al voltant de la ubicació de l'heliport al costat de FEDA i així ho han fet arribar als representants del moviment veïnal. En aquest sentit, la cònsol ha fet una valoració "positiva" de la trobada realitzada aquest matí i ha destacat que "sempre estarem al costat dels nostres ciutadans, en el cas que hi hagi informes negatius". A més, Marín ha explicat que "hi ha hagut molt bona entesa i la reunió ha anat molt bé".

Pel que fa a la reivindicació de la plataforma sobre el posicionament del comú en favor del moviment, la cònsol ha indicat que "sí que ens han demanat que els hi donem suport, però no ho podem fer si encara no sabem si l'heliport anirà allà o no". En aquesta línia, Marín també ha posat en relleu que en el cas que els informes acabin sent positius i mostrin que no hi ha un impacte directe en la ciutadania, "no mirem sempre el costat negatiu i, si els informes són positius, potser fins i tot ells canviaran d'opinió".

Un altre dels elements que han destacat els membres de la plataforma era la manca d'informació del comú d'Escaldes-Engordany en tot aquest assumpte, atès que la reunió entre els cònsols i el ministre Torres es va celebrar fa poques setmanes. Tot i això, Marín ha indicat que "en cap moment hi ha hagut una manca d'informació per part del Govern, ja que el ministre ens va informar de tot el que s'estava fent". Malgrat això, la cònsol ha lamentat que la reunió amb el ministre s'hagués dut a terme abans, però era una trobada "sense res vinculant". A més, la cònsol també ha deixat clar que "ja hem acordat amb la plataforma que qualsevol informació nova que nosaltres tinguem els hi farem arribar i ells també s'han compromès a fer-ho".

El risc d'accidents ha estat un altre de les problemàtiques plantejades durant la reunió d'aquest dijous al matí. En aquest sentit, Marín ha recalcat que "accidents en pot haver-hi sempre, per això calen estudis de seguretat i viabilitat, per conèixer bé els riscos d'aquesta infraestructura". A més, la mandatària escaldenca ha desmentit que els helicòpters "passin al costat de les cases, tal com diuen els membres del moviment veïnal".