Marsol reitera que el comú vol fer un CAP a Ciutat de Valls

Espot, Benazet i la cònsol inauguren la nova instal·lació de Santa Coloma

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha reiterat aquest dijous la voluntat del comú de construir un nou Centre d’Atenció Primària (CAP) a Ciutat de Valls en el termini d’un any, que seria el quart de la capital, ja que és una zona "amb molta població". De la seva banda, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha afirmat que "és una primera aproximació a una necessitat que s’ha de valorar i veure quina és la base poblacional, però el model d’atenció primària és actual i de futur i s’anirà potenciant; per tant, no ho veig ni malament ni bé, s’ha de mesurar". Els dos mandataris han fet aquestes declaracions durant la inauguració del CAP de Santa Coloma –el tercer de la parròquia–, que s’ha fet aquest matí tot i que la instal·lació ja estava en funcionament des del mes de juliol.

Amb una nombrosa presència d’autoritats, mossèn Ramon Sàrries ha beneït el nou CAP de Santa Coloma. El cap de Govern, Xavier Espot, i la cònsol de la capital han descobert la placa d’inauguració de la instal·lació. Just després, s’han fet els parlaments i després la visita al nou centre. Durant els parlaments, Marsol ha donat les gràcies al Govern perquè el nou CAP "donarà molt servei a Santa Coloma". Benazet, per la seva banda, ha qualificat el centre com "una estructura de futur que està d’acord amb la reforma sanitària". Per últim, Espot ha destacat que és una instal·lació "moderna i funcional" que respon al model de "proximitat i prevenció".

El CAP de Santa Coloma ofereix servei d’infermeria presencial i a domicili als usuaris, que han de demanar hora si volen usar la instal·lació, tot i que també s’hi poden presentar sense avisar i seran atesos. Els serveis d’infermeria que ofereixen són cures, proves de laboratori, educació sanitària i atenció als malalts crònics. En un futur, el CAP oferirà també el servei de treballadora social, llevadora i metge de capçalera referent, tot i que en aquest últim cas encara està pendent de convocar-se el concurs corresponent.