Publicitat
Publicitat

Martí mostra el seu condol al poble portuguès

Els representats portuguesos del país decidiran demà al matí si es realitza alguna acció per mostrar el suport a les víctimes

El cap de Govern, Toni Martí, ha volgut enviar un missatge de condol “a tots els familiars de les víctimes” que s’ha cobrat l’incendi, que encara crema, a la localitat portuguesa de Pedrógão Grande, situada a uns 200 quilòmetres de Lisboa. Martí també ha anunciat que demà mateix cursarà una carta de condol al primer ministre portuguès per mostrar-los el seu suport. “El pensament del poble andorrà va per tots els familiars i totes les víctimes”. De moment, el Govern de Portugal ha confirmat la mort de 62 persones i n’hi ha 60 més amb ferides de diverses consideracions. El cònsol honorari de Portugal, Jose Manuel da Silva, ha avançat en declaracions a l’ANA que demà al matí decidiran si es realitza alguna acció per mostrar el suport a les víctimes.

La majoria de les víctimes de l'incendi han quedat atrapades per les flames mentre anaven amb cotxe per una carretera pròxima a la localitat de Pedrógão Grande, a la regió de Leiria. El foc, que també ha destruït alguns habitatges de la zona, va començar aquest dissabte a les tres de la tarda i s’ha estès ràpidament a causa dels forts vents de la zona. Els bombers del país han confirmat que la causa de l’inici de l’incendi és natural, per l’impacte d’un llamp durant una tempesta seca. Toni Martí ha recordat que “malauradament aquests darrers dies hem tingut dos incendis molt importants”, en referència al que la setmana passada es va propagar a la torre Grenfell de Londres.