Martínez Benazet s'erigeix en el pal de paller del Govern

Tant el cap de l’executiu, Xavier Espot, com els ministres que més compareixen, Jover i Gallardo, estan confinats

El cap de Govern, Xavier Espot, ha multiplicat aquest dilluns la seva presència als 'mèdia', després d’un cap de setmana de crítiques a l’executiu, pel tancament d’establiments de la restauració just el dia abans de l’allau de turistes per la festivitat espanyola. Si a primera hora del matí responia a la trucada de la ràdio pública per assegurar que el Govern té dades empíriques que justifiquen el tancament dels bars, a la tarda ha comparegut des de casa seva, on està aïllat voluntàriament durant deu dies per haver estat en contacte amb un positiu per Covid-19.

Curiosament, doncs, cap de les dues compareixences ha estat presencial perquè compleix aquest aïllament voluntari. També s’ha confinat el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, perquè un membre de la seva família ha donat positiu, tot i que les proves que li han practicat a ell han donat negatiu.

Qui sí està aïllat per haver donat positiu per coronavirus és el ministre portaveu i de Finances, Eric Jover, tot i que “presenta una simptomatologia lleu”, segons ha dit Espot.

Així doncs, a l’espera que el cap de Govern acabi aquesta setmana de complir els deu dies d’aïllament, i si no dona positiu en la propera prova, és el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, qui de manera involuntària s’ha erigit en la cara visible i la veu del gabinet de l’executiu. Ha estat ell sol qui ha comparegut presencialment aquest dilluns a la sala de premsa de l’edifici governamental per informar de les darreres dades sanitàries i de contagis.

L’anècdota de la roda de premsa l’ha protagonitzat el mateix ministre quan ha estossegat repetidament i davant el silenci dels periodistes ha explicat que està “constipat” i que s’ha fet una prova que ha donat un resultat negatiu de Covid-19.