Publicitat
Publicitat

La Massana es vesteix de flors

Aquest cap de setmana acull la 22a edició de la fira mercat de la planta i la flor Andoflora amb decoració per tota la parròquia i més de 25 propostes culturals

Aquest divendres i fins diumenge torna una nova edició d'Andoflora a la Massana per "donar la benvinguda a la primavera" i embellir la parròquia de cara a la copa del món de Mountain bike, com han exposat la consellera de Cultura, Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Jael Pozo, i el cònsol major de la parròquia, David Baró.

Enguany hi haurà 23 expositors a la plaça de les Fontetes, oferint flors i plantes però també objectes de decoració, paisatgisme, alimentació o productes artesanals, entre altres. A més, el certamen "s'intenta reinventar", ha manifestat Pozo. Per això, s'ha organitzat un concurs d'instal·lacions urbanes en el qual hi participen diferents grups i l'Escola d'art floral de Catalunya farà cinc intervencions florals a l'eix comercial "per vestir de flors els diferents racons de la Massana", ha assenyalat la consellera. Com és habitual s'ha convocat el concurs d'aparadors i s'han programat més de 25 propostes culturals.

La companyia Líquid Dansa animarà el cap de setmana amb balls al carrer i l'Escena Nacional d'Andorra (ENA) oferirà l'espectacle 'Contes Salvatges', pensat exclusivament per a Andoflora i amb l'objectiu de "desmuntar la imatge del llop", segons ha indicat la coordinadora de l'ENA, Irina Robles. "Volem donar la volta als contes clàssics i explicar l'hàbitat del llop i quin paper té dins l'ecosistema", ha assenyalat. A més, es volen apropar les arts escèniques als nens i a les seves famílies.

També hi haurà sis concerts, vuit tallers per a diferents públics, la desfilada de pentinats florals i l'elaboració d'un tapís floral, entre altres propostes.

La consellera de Cultura, Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat ha assegurat que Andoflora és un esdeveniment "consolidat al calendari del mes de maig" i és un punt d'atracció tant per als residents al país com per als visitants. Encara que es fa difícil calcular-ne l'assistència, el cònsol major ha afirmat que dóna ambient a la parròquia i ajuda a reactivar el turisme i el comerç. "És una festa del poble", ha resumit. El pressupost que hi destina el Comú és d'uns 60.000 euros.