Menys ocupació hotelera a partir de Cap d'Any per la baixada del mercat rus

La Unió Hotelera espera que entre Sant Esteve i Cap d'Any l'ocupació superi el 90%, però disminuirà a partir de l'1 de gener a causa de la disminució del mercat rus

La Unió Hotelera preveu que l'ocupació mitjana durant les festes nadalenques oscil·li entre el 80 i el 85%, lleugerament per sota que l'any passat. D'una banda, els dies més forts seran entre Sant Esteve i Cap d'Any, període en què s'espera una ocupació del 90%, mentre que del 2 al 6 de gener baixarà fins al 80% a causa, principalment, de la crisi que pateix el mercat rus. De fet, el director de l'entitat, Òscar Julián, ha indicat que de moment, les expectatives pel que fa a aquest mercat "són grises" i que segons les estimacions fetes pels establiments, de moment les reserves es troben un 40% per sota de l'any passat.

La Unió Hotelera encara el període nadalenc amb xifres d'ocupació similars a les de l'any passat, tot i que estaran una mica per sota a partir del 2 de gener, que és a partir de quan acostumaven a venir el gruix dels esquiadors del mercat rus. El director de l'entitat, Òscar Julián, ha dit que les previsions per a aquest mercat no són gaire positives, i que les estimacions apunten que podria patir una disminució del 40%.

De moment, entre el 24 i el 25 de desembre hi ha una ocupació hotelera que ronda el 60%, i és a partir del 26 en què es preveu un increment considerable, amb una ocupació que assolirà el 90% fins l'1 de gener. La setmana del 2 al 6 de gener, les xifres baixaran fins al 80%. Julián també ha avançat que durant la segona setmana de gener, que en anys anteriors acostumava a ser molt potent gràcies als esquiadors provinents dels països de l'Est, enguany les previsions "no són gaire positives".

Des de la Unió Hotelera han indicat que els visitants es repartiran d'una manera molt homogènia entre els establiments de totes les parròquies, essent la parròquia de Canillo la que gaudeix d'un percentatge més elevat d'ocupació, mentre que Encamp està entre dos i tres punts per sota de les xifres de l'any passat.

Pel que fa a les condicions de neu, Julián ha reconegut que algun hotel ha començat a patir cancel·lacions de darrer moment, una circumstància que "de moment no és alarmant però sí que és un element a tenir en compte".