Més de 250 adolescents passen per les activitats de tarda de la Festa de la Joventut

El comú de la capital espera que els dos concerts de la nit elevin la participació fins als 3.000 assistents

La 15a edició de la Festa de la Joventut d'Andorra la Vella (la Juve) ha aplegat entre 250 i 300 joves al Parc Central en les activitats que s'han realitzat aquest dissabte a la tarda. Una afluència que el conseller de Joventut i Esports, Alain Cabanes, ha titllat d'"èxit" i espera que els concerts de la nit, que són el plat fort de la Juve, aconsegueixin aplegar més de 3.000 joves, entre les dues propostes d'enguany, superant així la fixa d'edicions anteriors.

Abans de la nit, l'activitat estrella ha estat una ecogimcana 'wipe-out' (amb obstacles inflables de grans dimensions) que ha comptat amb dotze proves diferents, cinc de les quals organitzades pel col·lectiu Fridays For Future que ha intentat sensibilitzar els joves en favor del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. Com ja es va fer l'any passat, s'ha tornat a instal·lar un 'parkour' així com també s'han fet tallers de sensibilització sobre els riscos associats al consum d'alcohol, activitats de tabals, gralles i castells, art mural i un taller de clown batejat com 'La clownerie' i que s'ha dut a terme amb la col·laboració de l'ambaixada de França a Andorra.

D'aquesta manera, un cop celebrades les activitats de la tarda, la 15a edició de la Juve continuarà amb la festa nocturna a partir de les 21 hores al pavelló poliesportiu de l'Estadi Comunal amb temàtica Festa glow amb Flaix FM, amb la participació de DJs joves del país i l'actuació del DJ Marc Montalvo. En aquesta festa només es permetrà l'entrada de joves d'entre 12 i 17 anys. L'altra proposta, encarada als més grans i novetat d'enguany, s'ubicarà a la sala Enjoy Andorra i a partir de les dotze de la nit els majors de 16 anys podran gaudir de la festa amb la participació de DJ Dydy i Marc Montalvo. Fruit que l'entrada és gratuïta, fins a les dues, per aquells que portessin el carnet de La Central, al llarg de la tarda per l'edifici hi ha transitat un gran nombre de joves per fer-se el carnet.