Més de 700 alumnes realitzaran la formació de primers auxilis aquest curs escolar

El taller té una durada total de nou hores formatives i es realitza a tots els centres educatius del país dels tres sistemes educatius, durant el període lectiu

“Estem formant futurs ciutadans que quan creixin tindran els mínims coneixements per saber com actuar en situacions de risc. És un nivell molt bàsic, però que pot salvar vides”. Així ha explicat i resumit el president de la Creu Roja Andorrana, Josep Pol, el nou curs de formació de primers auxilis per a infants (PAPI). El taller, impulsat per la Creu Roja i que rep el suport econòmic d’Andbank, enguany realitzarà un total de 38 formacions que serviran per arribar a uns 760 alumnes d’entre 10 i 11 anys. El curset té una durada total de nou hores formatives i es realitza a tots els centres educatius del país dels tres sistemes educatius, durant el període lectiu.

D’aquesta manera el curs intenta aproximar les tècniques més bàsiques als infants de primers auxilis, socors i fins i tot diverses tècniques, com per exemple, la reanimació cardiopulmonar. Un cop els alumnes acaben les nou hores formatives realitzen un examen que els permet aconseguir un certificat en primers auxilis homologable arreu d’Europa. És el novè any que la Creu Roja impulsa el PAPI, i durant aquest període s’ha format un total de 5.014 alumnes. “És un projecte de país i som els primers que ho realitzem per a totes les escoles i estem mirant d’exportar el projecte”, ha comentat el president de la Creu Roja Andorrana. 

El suport econòmic de l’entitat bancària serveix per poder tenir dues persones destinades íntegrament en la realització de les formacions a les escoles i també s’utilitza per fer els díptics on s’explica la formació del PAPI. La Creu Roja també realitza, durant el curs escolar, un curset de riscos naturals, en aquest cas destinat a joves d’entre els 15 i 16 anys. “És la continuïtat natural del PAPI”, ha explicat Pol.