Més de 5.000 assegurats ja han triat el seu metge referent

La CASS ratifica la decisió d’atorgar prestacions de maternitat en casos de gestació subrogada

Després del consell d'administració celebrat aquest dimarts, la CASS ha informat que més de 5.000 assegurats ja han triat el seu metge o pediatra referent i que no s’han detectat incidències destacables en la primera setmana de funcionament. Aquesta xifra més que duplica la que va donar el Govern la setmana passada, quan parlava de 2.200 persones.

D'altra banda, el consell d’administració de la CASS, en el marc de les seves competències, ha ratificat la decisió del seu precedent, en relació amb l’atorgament de prestacions de maternitat en els casos de gestació subrogada. La llei prohibeix la maternitat subrogada, tot i que el Govern va deixar clar fa pocs dies que en aquesta qüestió sempre es vetllarà pels drets de l'infant, de manera que si un resident duu a terme aquesta pràctica en un altre país, se li reconeixerà la paternitat del nadó. 

La CASS també ha informat que han augmentat els ingressos a causa de l’increment del nombre d’assalariats i treballadors per compte propi durant el primer semestre 2018. Així, el nombre d’assalariats es recupera. Al mes de juny constaven 38.856 persones registrades com a assalariades a la CASS, un 3,4% més de les que hi havia registrades el juny de 2017. També augmenta el nombre de cotitzants per compte propi, que el mes de juny eren 6.506, un 5,9% més dels que constaven registrats el juny de 2017. Aquest increment dona com a resultat un 6,4% més d'ingressos (61,2 milions d’euros) per cotitzacions d’assalariats i comptes propis de la branca general respecte al primer semestre l’any 2017. Pel que fa a les despeses, s'han incrementat un 2,2%.

Quant a la branca de jubilació, els ingressos per cotitzacions han augmentat un 5,6% respecte al primer semestre de l’any 2017, mentre que les despeses també s'han incrementat, en concret un 9,6%. A la branca jubilació, l’augment del nombre de pensionistes en relació al 2017 ha estat del 3,2%, havent-se registrat 12.378 pensionistes al juny.