Més d'una cinquantena de dones es mouen pels drets sexuals i reproductius

Una xerrada, una taula rodona, una teràpia amb gossos, una batucada i la lectura d'un manifest han protagonitzat les activitats de la jornada

Més d'una cinquantena de persones han participat, aquest dissabte, de les activitats amb motiu del Dia Internacional pels drets sexuals i reproductius de les dones, entre les quals hi havia una trentena de noies vingudes de Catalunya. Al centre cultural La Llacuna s'ha fet una xerrada i ball titulada 'La revolució dels nostres cossos', on s'ha recordat com es va aconseguir, històricament, el dret a l'avortament i el dret de vot per a les dones a Andorra. Tot seguit hi  ha hagut la taula rodona 'Els nostres cossos, les seves lleis', ja que segons la presidenta d'Stop Violències i psicòloga especialista en violències vers les dones, Vanessa Cortés, no es tracta només de poder avortar, sinó "de poder donar a llum amb dignitat, poder estar pels fills i filles, que a l'hospital no et tractin amb certa violència obstètrica, que et paguin la fecundació in vitro, que et paguin les mesures anticonceptives i que hi hagi garanties".

A mitja tarda les activitats s'han traslladat a la Plaça del Poble, on s'ha fet una teràpia amb gossos, una batucada i, per acabar, s'ha llegit un manifest, en el qual s'ha destacat el dret de poder avortar, s'ha demanat que s'escolti a les dones, que se'n parli i que la ciutadania creï debat, "perquè els polítics no en volen parlar, alguns d'ells i elles, i això no vol dir que no hi hagi veritables drames al país", ha dit Vanessa Cortés, qui ha afegit que "no podem estar parlant d'igualtat quan les dones tenim lleis sobre el nostre cos, és una incongruència".  

Aquesta diada es celebra cada any pels vols del 28 de setembre, Dia Mundial per a la despenalització de l'avortament. Ara les properes cites de l'associació Stop Violències seran la Fira d'Andorra i el 25 de novembre, Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones.