Publicitat
Publicitat

Més de 3.000 corredors fan el rècord a la Cursa Illa Carlemany

La sisena edició de la cursa popular aplega més participants que mai, aquest diumenge, en el Dia de l'Esport per a Tothom

La Cursa Popular Illa Carlemany ha aplegat milers de corredors, aficionats i professionals des de molt abans de la sortida al voltant del centre comercial d'Escaldes-Engordany que patrocina la cursa. Segons ha explicat l'organització, més de 3.000 inscrits -rècord d'inscripcions- han aprofitat el dia per participar en aquesta sisena edició de la cursa popular sota un sol radiant i amb un ambient esportiu i familiar. Dos circuits d'adults -una cursa de 5 quilòmetres i una altra de 2- i una cursa infantil han sigut les opcions que han tingut els aficionats per mostrar les seves capacitats aeròbiques per una bona causa: el banc d'aliments de Càritas Andorrana. Els organitzadors han considerat que l'esdeveniment, emmarcat en el Dia de l'Esport per a Tothom, ha estat un èxit d’organització i de participació.

La majoria dels 3.000 corredors que han participat aquest diumenge a la Cursa Popular Illa Carlemany ho han fet com amateurs, per col·laborar amb l'objectiu solidari i festiu de la prova. Des d'abans de les 10.30 hores, el moment previst de la sortida, han omplert els carrers al voltant del centre comercial organitzador, juntament amb el Govern d'Andorra. Precisament, el cap de Govern, Toni Martí, ha estat l'encarregat de fer el tret de sortida que ha suposat una allau de corredors des d'Escaldes-Engordany cap al Parc Central. El parc de la capital ha estat escollit com arribada de la cursa per primera ocasió.

No obstant això, també hi ha hagut el vessant més esportiu de la prova, amb competidors ben preparats. Yolanda Castillejo i Marcos Sanza han estat els guanyadors de la categoria femenina i masculina, respectivament. Castillejo ha fet el recorregut de 5 quilòmetres en 18 minuts i 37 segons, mentre que Sanza ha demostrat la seva fortalesa física amb un temps de 15 minuts i 5 segons. L'atleta del Club d'Atletisme de les Valls d'Andorra (CAVA), s'ha imposat a Abdeslam Loah, el guanyador de l'any passat, per només mig minut.

Una de les novetats de l’edició d’enguany ha estat el sistema d’inscripció, que fins al 3 de maig únicament s’ha pogut fer a través d'Internet. Enguany a més, s'ha fet un repartiment de premis aleatoris entre tots els participants que han creuat la línia de meta. Els organitzadors han mostrat la seva satisfacció per com s'ha desenvolupat l'esdeveniment. Tant a la sortida, a Illa Carlemany, com a l’arribada, al Parc Central d’Andorra la Vella s’ha viscut un gran ambient. El bon temps, amb temperatures al voltant dels 25 graus i el cel serè, han acompanyat aquesta jornada festiva.