Publicitat
Publicitat

Més de 30.000 vehicles travessen la frontera del riu Runer durant el pont del Pilar

Aquest dilluns s'espera que surtin del Principat fins a 12.000 vehicles i es preveuen retencions durant tot el dia

Retencions de fins a 11 quilòmetres, s’han enregistrat durant el pont del Pilar per la frontera del riu Runer, 8 quilòmetres a l’entrada per la N-145 i 3 quilòmetres des de Sant Julià en direcció Andorra la Vella. Aprofitant la festivitat espanyola han estat molts els turistes que han escollit Andorra com a destinació per gaudir d’aquests tres dies de pont, tal com ho mostraven les xifres d’ocupació hotelera per aquest cap de setmana que estimaven superar el 90%. El cònsol major d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón, ha afegit que “els comerços i el sector de la restauració estan molt contents amb les xifres de clientela obtingudes durant el cap de setmana i fins i tot els restaurants han arribat a fer dos i tres torns per abastar als màxims comensals”.

El divendres van travessar la frontera del riu Runer fins a 10.300 vehicles, sent el dia amb menor entrada de turistes del cap de setmana. El dissabte, el dia de major afluència d’entrada de turismes, se'n van comptabilitzar fins a 10.900, i aquest diumenge, un total de 10.500. Pel que fa l’entrada i sortida de vehicles per la frontera de Pas de la Casa, ha estat com un cap de setmana habitual, divendres van creuar la frontera francesa al voltant de 3.000 turismes i dissabte i diumenge, 5.000 respectivament.

Tanmateix, pel que fa la sortida de vehicles, el divendres se'n van comptabilitzar 8.000, dissabte 8.300 i diumenge 9.300. Aquest dilluns es preveu que el gran gruix de turistes surtin del Principat i les xifres ronden els 12.000 cotxes.

Des del servei de Mobilitat i Transport Públic d’Andorra preveuen que les retencions es mantinguin durant tot el dia. A les 11 del matí d’aquest dilluns a l’avinguda Tarragona i a l’avinguda Salou ja hi havia dificultats per circular així com també a la parròquia de Sant Julià on ja començava a haver-hi retencions.