Publicitat
Publicitat

Més de 1.100 espectadors assisteixen al Cicle de cinema de muntanya i viatges

La secció de viatges ha reunit 351 espectadors i la de muntanya un total de 832

El Cicle de cinema de muntanya i de viatges ha tancat la temporada amb una assistència de públic de 1.183 espectadors en nou sessions, que han tingut lloc del 22 de gener al 26 de març a la Massana i Ordino. La secció de viatges, a la Massana, amb la biblioteca comunal i les Fontetes com a escenaris, ha reunit 351 espectadors. Pel que fa a la secció de muntanya, en col·laboració amb Viladomat Esports i la Fundació Muntanyencs per l’Himàlaia, ha congregat a Ordino un total de 832 espectadors amb cinc projeccions a l’Auditori Nacional.

En la part de viatges, s'han pogut conèixer històries personals compartides amb el viatge com a denominador comú que van donar el tret de sortida amb el recorregut en bicicleta pels Alps, els Pirineus i l’Atles, de Sergi Fernández i Amelia Herrero, 'Més enllà dels cims... amb un parell de rodes'. La bicicleta va ser protagonista també a l’audiovisual d’Alice Goffart i Andoni Rodelgo, que van arribar fins a l’Extrem Orient en la seva aventura seguida per 110 espectadors. El cartell va incloure un audiovisual sobre els castellers d’Andorra que va atraure 100 espectadors per conèixer la primera actuació de la nova colla. Per últim, Jordi Melchor va presentar el llibre i un recull fotogràfic amb el títol 'La llet de papaia: visions d’un expatriat imprudent a l’Àfrica', resultat d’onze anys de vivències al continent africà.

Pel que fa a la secció de muntanya, la primera nit, 'Mont Perdut, 1976' amb Josep Lluís Bellés, Marcel Urigüen i Arnau Blanc va atraure 250 espectadors, amb una sessió doble dedicada a l’esquí de muntanya. La nit dedicada al 'freeride' va reunir 150 espectadors amb la pel·lícula 'The Bec des Rosses' i la presència del director del Freeride World Tour, Nicolas Hale-Woods. L’escalada ha estat l’altra disciplina present a la temporada amb convidats com ara l’oncòleg català Eduard Esrich, el campió del món de paraescalada Urko Carmona, i Stefan Glowazc, un dels deu escaladors mundials més importants. Tots tres esportistes van sumar 432 seguidors.