Publicitat
Publicitat

Més de 230.000 euros per als esportistes del programa d'Alt Rendiment d'Andorra

El Govern també ha aprovat aquest dimecres ajudes de 129.773 euros al foment de les pràctiques ramaderes de transhumància

El Govern ha aprovat aquest dimecres l'atorgament de les beques ARA d'esportistes integrats al programa d'Alt Rendiment d'Andorra. En total, s'atorgaran 56 beques per valor de 231.375 euros, tal com ha donat a conèixer durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres el portaveu del Govern, Jordi Cinca.

Aquest programa, que enguany arriba al desè cicle d'atorgament –comprès entre el setembre del 2015 i l'agost del 2016-, té com a finalitat dotar els esportistes de mitjans per millorar la qualitat del seu rendiment. Aquestes ajudes es donen com a reconeixement de l'aportació que fan els esportistes a la societat.

A banda d'aquestes ajudes, el programa també contempla que els esportistes que hagin fet un resultat destacat en competició durant la darrera temporada puguin rebre diferents premis, segons la competició i el resultat obtingut. Així doncs, en aquesta edició es repartiran 26.900 euros en onze premis diferents.

Ajudes de 129.773 euros al foment de les pràctiques ramaderes de transhumància

D'altra banda, aquest dimecres el Consell de Ministres també ha aprovat l'adjudicació dels ajuts per al foment de les pràctiques ramaderes tradicionals a les ovelles transhumants. En total s'han atorgat 129.773 euros que es distribueixen en set titulars d'explotacions agràries diferents. La xifra ha crescut força respecte l'any passat, quan es va situar en els 82.831 euros.

Aquestes ajudes completen les subvencions a les pràctiques ramaderes tradicionals de muntanya que es van atorgar el mes passat per un import d'1.020.516 euros i que contemplaven tot el bestiar de renda que passa l'any sencer a les explotacions agràries del país.