Més places i més hores lectives al curs d'habilitació d'informador turístic

La segona edició d'aquesta formació es farà entre el 3 i el 30 de novembre

Del 5 al 30 de novembre tindrà lloc la 2a edició del Curs d'habilitació d'informador turístic d'Andorra. Les principals novetats són l'increment del nombre de places ofertes, que passen de 20 a 25, i el nombre d'hores lectives, que augmenten de 72 a 98 hores. A més, s'hi ha incorporat el mòdul de primers auxilis i s'han ajustat els continguts dels altres mòduls després del treball de valoració del curs pilot de l'any passat. En la primera edició, la del 2017, s'hi van inscriure dinou persones, de les quals setze van obtenir el certificat d'assoliment i, actualment, n'hi ha vuit exercint d'informadora turística.

La formació neix del treball transversal entre els ministeris encarregats de l'Educació, el Turisme, la Cultura i el Medi Ambient, i compta amb la col·laboració de l'Associació de guies turístics (AGTA) i de l'Associació d'agències de viatges (AAVA). La formació dona resposta a les demandes formulades pels guies turístics, els agents de viatges i el sector hoteler, entre d'altres, per tal de desenvolupar una oferta formativa destinada a professionals del sector i impulsar iniciatives que regulin la professió i combatin l'intrusisme.

Les inscripcions per a la segona edició del curs es poden formalitzar a partir d'aquest dijous al web www.educacio.ad fins a exhaurir les 25 places disponibles. El curs és gratuït i s'adreça a majors de 18 anys. Les persones que superin satisfactòriament el curs obtindran la certificació del Govern que els reconeixerà oficialment com a informadores turístiques d'Andorra.