Més de 1.000 infants passaran pels jocs tradicionals de la plaça del Poble

La setmana que ve nens i nenes compartiran activitats amb els usuaris de la Casa Pairal

Des del cap de setmana passat i fins al 3 de novembre la plaça del Poble acull un conjunt de jocs tradicionals, coincidint amb les vacances de Tots Sants. El comú d'Andorra la Vella preveu que puguin passar més de 1.000 infants, tenint en compte aquells que estan apuntats a activitats organitzades pel comú, les escoles bressol privades i les visites programades dels diferents centres educatius de la parròquia. Xifra a la qual se li ha de sumar la visita de les famílies particulars durant les dues setmanes. El conseller de Joventut, Participació Ciutadana i Esports, Alain Cabanes, ha recordat que la iniciativa "neix d'una demanda del Consell d'infants" i, des del consistori, "hem fet cas immediatament a la petició".

En aquest sentit, la plaça s'ha dividit en dues parts. La banda que toca a la Casa Pairal s'ha dedicat a jocs més físics, com la corda o la xarranca. A l'altra part, jocs de fusta com titelles, cavallets, bales o xanques. En total hi ha aplegats 40 jocs, tots ells estan dirigits per monitors, amb l'objectiu que el nen o nena l'aprofiti al màxim.

Durant la setmana que ve està previst que els infants visitin la Casa Pairal de la capital, amb l'objectiu de tenir un contacte intergeneracional. El president de l'Associació de la Gent Gran d'Andorra la Vella, Andreu Pedra, ha assegurat que la trobada es duu a terme "per voluntat de la canalla", i durant l'estona que passin plegats jugaran al dòmino, a les cartes o al Rummikub. "Volem que no es perdin ni la tradició ni el contacte entre les dues generacions perquè ells aprenguin de nosaltres i nosaltres d'ells", ha afegit.