Més de 300 persones, a la castanyada d'Encamp

S'han repartit 350 quilos de castanyes a més de moscatell

Més de 300 persones s’han aplegat a la plaça dels Arínsols d’ Encamp per celebrar la tradicional castanyada, en què s’han repartit 350 quilos de castanyes a més a més de moscatell. A la plaça es podia veure, ja des de moments abans de les set de la tarda, una llarga cua de persones esperant per rebre la seva ració.

El cònsol major, Jordi Torres, ha destacat que els actes populars a la parròquia sempre compten amb una “afluència massiva”, la qual cosa demostra que “agraden i que s’han de continuar fent”. En total, el comú havia adquirit 500 quilograms de castanyes per repartir entre Encamp i el Pas de la Casa, on aquest any sí que s’ha pogut celebrar gràcies al fet que el temps “ha respectat” la festa, tal com ha comentat el cònsol, ja que cal recordar que l'any passat va nevar. A més, tal com ha comentat el cònsol, sembla que les castanyes han agradat força als assistents. "Parlant amb gent m'han dit que havien sortit molt bones", ha dit.

La castanyada s’ha celebrat aquest any a la plaça dels Arínsols en lloc del seu escenari habitual, la plaça de Sant Miquel, que aquest està en obres en el marc de la remodelació de les avingudes de Joan Martí i de François Mitterrand. El cònsol major ha destacat que els treballs s’estan desenvolupant en els termini previstos i que cap a finals d’aquest mes de novembre ja podrien estar acabats. Només hi ha el dubte de la part a tocar del comú, ja que tot i que serà “transitable” no se sap encara si podrà estar acabada al cent per cent, és a dir, amb tot el mobiliari urbà instal·lat.