Publicitat
Publicitat

Més de 2.300 signatures en 6 dies contra el maltractament animal

Una demanda perquè el Govern endureixi les penes contra el maltractament i l'abandonament animal supera les 2.300 signatures en menys d'una setmana

Fa sis dies, un col·lectiu que defensa els drets dels animals anomenat "Andorra gats i gossos" va llençar una campanya de recollida de signatures a través de la plataforma Change.org dirigida al Govern on sol·licita que "el maltractament i abandonament animal siguin inclosos en el codi penal". En aquest sentit, reclama que "qui per qualsevol mitjà o procediment maltracti o abandoni injustificadament a un animal domèstic o amansit, i li causi la mort o lesions que menyscabin greument la seva salut, ja sigui física com psicològica, ha de ser castigat amb la pena de presó".

En aquest sentit, la demanda afegeix que "en cap cas ens podem conformar amb penes administratives quan haurien de ser delictes penals, tal com està tipificat a la resta de països veïns". A Andorra, continua, "els animals són considerats com a propietats i volem que siguin considerats éssers vius i sensibles". És per això, conclou la petició, que "demanem que siguin modificats el Codi Penal i el Codi Civil –si s'escaigués necessari- per tal que la nostra demanda arribi a bon fi".   

La mort d'un gos a Canillo accelera les signatures

Des que es va posar en marxa la campanya a través d'aquesta plataforma web, fa menys d'una setmana, ja s'han superat les 2.300 firmes. Aquestes, de fet, han crescut força després que aquest dimarts es conegués la mort per asfíxia d'un gos a l'interior d'un vehicle, a Canillo.

L'amo el va deixar tancat a dins i va marxar a la piscina. Quan un veí va alertar als serveis d'emergència i els Bombers van rescatar el gos ja era massa tard, i l'animal va acabar morint. Aquest fet ha generat una gran indignació a les xarxes socials i ha accelerat la recollida de signatures en aquesta campanya.

Per la seva banda, des de Laika, una de les entitats que vetlla per la protecció dels animals al país, el seu president, Josep Mas, ha volgut donar suport a aquesta campanya iniciada a través de Change.org. En declaracions a l'ARA Andorra, ha assegurat que l'associació no l'ha promoguda, però que "la valorem molt positivament i estem compromesos amb aquesta causa", més encara després dels fets ocorreguts a Canillo. En aquest sentit, ha remarcat que "nosaltres ja hem demanat un canvi a nivell penal" per tal de fer front a casos com aquests.