Més subvencions per a la contractació indefinida en el sector privat

També es fan canvis en el programa de joves actius d'entre 16 a 21 anys, acotant més els beneficiaris, però amb ajuts més importants

El consell de ministres ha aprovat aquest dimecres els cinc reglaments de programes de foment de l'ocupació que, en aquesta edició, s'han incrementat els esforços adreçats al sector privat. Tal com ha confirmat el ministre de Finances, Jordi Cinca, "es mantindrà l'essència que en el seu moment ens va portar a crear-los i consolidar-los" i, d'aquesta manera, la principal novetat fa referència al programa de foment de la contractació indefinida al sector privat, en el qual s'ha augmentat la subvenció i s'ha concentrat en un període de temps més curt. Per tant, la subvenció prevista s'augmenta de 250 a 350 euros mensuals per treballador i es dota per un màxim de dotze mesos. L'objectiu d'aquesta mesura és simplificar la informació per als empresaris i alhora augmentar l'atractiu del programa, ja que el total de la subvenció permesa passa de 3.750 euros a 4.200 euros.

Cinca ha confirmat que aquests programes estan "clarament enfocats a aquells segments de la població menys afavorits des del vessant laboral" i ha remarcat l'especial incidència que tindrà sobre les persones majors de 45 anys, aquelles persones que fa més de sis mesos ininterromputs d'inscripció al Servei d'Ocupació en recerca de feina, les persones que pateixen algun tipus de discapacitat i aquell segment de la població que, per diverses qüestions, "es poden trobar en situacions de vulnerabilitat i assegurar un lloc de feina els hi permet superar aquesta fragilitat". Per tant, el titular de Finances ha confirmat l'existència d'una "clara voluntat de continuïtat en aquests programes", que ja tenen les seves dotacions previstes al pressupost del 2019.

Tot i que en els últims mesos s'està experimentant una disminució de persones desocupades, Cinca ha dit que hi continuaran "havent-hi aquestes ajudes". "Entenem que hem d'ajudar al mateix sector privat perquè tingui nous incentius per a la contractació de persones de forma indefinida", ha manifestat el ministre portaveu. Tot i això, ha volgut deixar clar que aquestes subvencions es donaran sempre que "s'acabi fent fix el treballador". D'altra banda, les persones que s'hagin acollit a programes de contractació privada, podran participar en les formacions ocupacionals en les sessions de capacitació competencial proposades pel Servei d'Ocupació i "això permetrà ajudar a millorar les teves capacitats per assegurar-te una permanència en el mercat laboral", ha remarcat Cinca.

Per últim, una altra de les modificacions anirà adreçada a joves actius d'entre 16 i 21 anys. En aquest cas, tan sols hi podran prendre part aquells joves tutelats o extutelats on també s'hi podran afegir aquells joves que finalitzin els seus estudis a l'aula taller o que hagin estat vinculats als itineraris d'orientació laboral del Servei d'Ocupació. En aquest sentit, hi haurà "ajuts més importants" que arribaran fins als 550 euros mensuals "per facilitar la seva inclusió en el mercat laboral".