Publicitat
Publicitat

La Mig Fons d'Andorra se solidaritza amb els malalts de càncer

A part de la col·laboració amb Assandca, la principal novetat és la reubicació de l'esdeveniment a Ordino

La Mig Fons d'Andorra, organitzada pel Club d'Atletisme Assegurances Doval (C.A.A.D.), es trasllada aquesta vint-i-dosena edició a Ordino, on se celebraran dues curses el 5 de juliol, una de deu quilòmetres i una altra solidària de cinc. Precisament, aquesta segona cursa servirà perquè l'esdeveniment esportiu pugui col·laborar amb l'Associació Andorrana Contra el Càncer (Assandca). 2 euros dels 5 que costa la inscripció aniran destinats a donar suport a l'associació en els seus diferents projectes i, a banda, es vendran samarretes solidàries.

L'objectiu, de cara a la pròxima temporada, és que les quatre curses que formen part del circuit ChampionChip Andorra -la Mig Fons, la Laurediana, la Cursa Popular Anyós Park i la Sant Silvestre de Sant Julià- puguin col·laborar amb una petita contribució per corredor per a Assandca -per exemple, 0,50 euros-, segons ha explicat el president del Club d'Atletisme Assegurances Doval, Josep Doval. L'organitzador ha recordat que aquests esdeveniments arriben a aplegar més de 2.000 corredors participants.

L'acord entre Assandca i el C.A.A.D. s'ha produït per ajudar a l'associació contra el càncer a través d'un esdeveniment esportiu més. Doval ha recordat com es va veure sorprès per l'èxit de la caminada popular de Pyrénées i que "per part del nostre club ajudarem en tot el que faci falta i més". L'organitzador de la 22a Mig Fons considera que Assandca ho està fent "molt bé", perquè a Andorra "no hi ha una conscienciació sobre una malaltia que és molt cara".

El president d'Assandca, Josep Saravia, per la seva banda, ha insistit que "aquests esdeveniments sumen esforços per, algun dia, aconseguir el nostre objectiu de guanyar el càncer", en referència a aquesta cursa i d'altres, com la Cursa de la Dona, que va ser un èxit. La idea, segons Saravia, és que Assandca participi en esdeveniments que no només lluiten contra el càncer, però que ajuden a l'associació a donar-se a conèixer i que la societat vegi la seva feina.

La 22a Mig Fons d'Ordino proposa dos circuits, un de 5 quilòmetres solidari i un altre de 10 quilòmetres. L'organització anima tothom a participar-hi, encara que sigui "caminant". Se celebrarà el 5 de juliol a les 10 hores, coincidint amb el Roser d'Ordino.

Pel que fa al balanç de funcionament d'Assandca, Saravia ha insistit que el transport sanitari va tenir una demanda molt important. Ara, amb la col·laboració d'una fundació que cedeix pisos tutelats fora d'Andorra per als malalts que han de sotmetre's a tractaments llargs han aconseguit reduir aquest nombre d'anades i tornades i millorar la seva qualitat de vida. El president de l'associació ha aprofitat també, per demanar a qui ho necessiti que es posi en contacte amb ells, perquè la malaltia del càncer "continua sent un tabú" i "molta gent no s'anima a parlar amb nosaltres".