Mig miler de bosses reutilitzables repartides a Encamp

La Massana posa en marxa la cinquena edició del Concurs fotogràfic de natura

El comú d'Encamp ha començat a repartir unes 500 bosses de malla per a la compra de fruita i verdura, fetes amb plàstic reciclat, a totes aquelles persones que han acudit al llarg d'aquest divendres al Servei de Tràmits del comú i altres serveis de la parròquia amb accés al públic. Les bosses són pràctiques, lleugeres i reutilitzables. Tot plegat amb l'objectiu d'evitar la utilització de plàstic d'un sol ús. Encamp va recollir durant el 2019 un total de 322 tones d'envasos lleugers, un 15,7% més que en tot el 2018.

L'ús d'aquestes bosses permet reduir la generació de residus plàstics en el moment de la compra de productes fresos, i dona una segona oportunitat als residus de plàstic reciclat, ja que és el material base empreat per a la seva producció.

Aquesta acció de sensibilització iniciada aquest divendres amb motiu del Dia interncional del medi ambient, seguirà durant la setmana vinent, i en els pròxims mesos se'n farà una distribució més generalitzada per arribar a més població.

Enguany, el Dia internacional del medi ambient ha girat al voltant del lema 'L'hora de la natura'. Encamp s'ha volgut sumar a aquesta efemèride amb el repartiment de les bosses reutilitzables i també amb la distribució als escolars de la parròquia d'unes llavors per fer créixer una petita planta a casa.

Concurs fotogràfic de natura

Per la seva banda, el comú de la Massana també ha volgut commemorar el dia del medi ambient convocant la cinquena edició del Concurs fotogràfic de natura. L'edició s'ha centrat en les zones florides del parc natural del Comapedrosa, una temàtica molt àmplia, ja que l'espai protegit compta amb una gran riquesa d'espècies vegetals.

Els participants han de penjar les seves imatges a Instagram etiquetant el comú (@lamassana) i el parc (@pncomapedrosa). A la descripció de la imatge hi haurà de figurar l'etiqueta #concurscomapedrosa2020. El termini de participació es clourà el 6 de setembre i, el dia 22 del mateix mes, està previst fer l'entrega de premis a Centre d'Interpretació del Comapedrosa.