Publicitat
Publicitat

Millora del TAC de l'hospital per reduir fins a un 80% la radiació als pacients

El servei de Diagnòstic per la Imatge del Servei Andorrà d'Atenció Sanitària renova l'aparell del TAC a un cost de 427.000 euros

El nou TAC (Tomografia Axial Computeritzada) de l'Hospital de Nostra Senyora de Meritxell permetrà una disminució d'entre el 50% i el 80% de la dosi de radiació del pacient durant la prova, i millorarà la rapidesa de realització i efectivitat de diversos procediments amb la incorporació de la tecnologia FluoroCT. El dispositiu permetrà obtenir una màxima resolució de les imatges ja que el formen 80 corones de detectors, mentre que fins ara en tenia 32. A més, efectuarà dues noves proves: la Tomografia Cardíaca i estudis de Perfusió cerebral. Amb la millora considerable de la velocitat de la prova es podran realitzar escàners de cos sencer i de les extremitats a pacients amb politraumatisme i detectar així les lesions i patologies amb més eficàcia.

Durant el procés de renovació de l'aparell, que començarà el 19 d'octubre i està previst que finalitzi el 28 d'octubre, els pacients ingressats i els urgents seran derivats a la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell per realitzar aquesta prova.

La tendència mundial és que l'ús del TAC augmenta com a eina diagnòstica. Durant el 2014 l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell va efectuar 8.449 TAC.