Publicitat
Publicitat

Milloren els espais verds de l'EENSM

Els alumnes del programa 'Voluntaris per la Natura' de la Massana han ajudat els usuaris del centre a adequar els seus jardins que s'han inaugurat aquest dimarts

Els alumnes del programa 'Voluntaris per la Natura' de la Massana han adequat les zones verdes de l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (EENSM). Amb aquesta iniciativa es dóna compliment a l'acord entre el Comú de la Massana i el centre, que preveu ajudar als usuaris de l'EENSM a millorar els jardins. Aquest dimarts s'ha inaugurat la primera fase del projecte amb la presència dels dotze usuaris que hi han pres part, que s'han mostrat satisfets de poder donar vida a l'escola, a més d'aprendre nous conceptes sobre natura i intentar així inserir-se al món laboral.

El Comú de la Massana va engegar fa tres anys el programa 'Voluntaris per la Natura' amb l'objectiu de donar noves eines als joves que estan fora del circuit escolar o que tenen problemes per inserir-se en el món laboral. La consellera de Medi Ambient, Jael Pozo, ha explicat que "hem aconseguit que alguns d'ells tornin als estudis i que altres trobin feina".

El curs dura set mesos, i consta de quatre mesos de classes teòriques -des del febrer fins al maig-, i de tres mesos més de pràctiques amb el Comú o empreses relacionades. El professor de jardineria, Jorge Muñiz, ha explicat que amb el Cos de Voluntaris per la Natura (CNV) prenen un primer contacte amb la jardineria i les seves tècniques bàsiques, "per descobrir si hi troben interès i poden desenvolupar-se més enllà".

A més de jardineria, durant els mesos del curs, els alumnes també entren en contacte amb altres tasques de la muntanya, coneixement del medi, neteja i manteniment de camins, o fins i tot, contacte amb la ramaderia. Segons Muñiz, "toquen moltes disciplines per anar aprenent diferents activitats i trobar una línia de treball".

Els mateixos alumnes s'han mostrat satisfets de poder ajudar als usuaris de l'EENSM. Un d'ells, Àlex Rodríguez, ha assegurat que "al principi era una mica dur, però amb el temps hem anat aprenent". A més, s'ha mostrat optimista i espera sortir amb feina o començar algun cicle de Formació Professional. Per la seva banda, el seu company, Èric Marcial, ha reconegut que es va apuntar al curs per la seva afició a la muntanya però ha acabat descobrint que també li agrada la jardineria.

La consellera de Medi Ambient ha agraït aquesta col·laboració perquè diu que "dóna un valor afegit al curs", assegurant que els alumnes descobreixen que tenen possibilitats de tirar endavant, i els usuaris de l'EENSM, per la seva banda, se senten protagonistes en el seu propi entorn.