Publicitat
Publicitat

Millores a les carreteres del Pas i del Coll d'Ordino

Les obres del Pas es faran entre el cap del port d'Envalira i el carrer Sant Jordi

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimecres convocar un concurs nacional per licitar les actuacions de millora de la CG-2 del cap del port d’Envalira al carrer Sant Jordi. En concret els treballs consisteixen en l’arranjament d’un mur de terra armada de sosteniment de carretera de 110 metres de longitud situat davant de l’accés al 'Grandvalira Circuit del Pas de la Casa'. Així mateix, el Govern ha aprovat la licitació de les actuacions de millora a la CS-340 del Coll d’Ordino. L’abast del projecte és la reparació de l’extrem de la calçada existent, tot refent els murs de maçoneria malmesos i millorant la seguretat, mitjançant elements de barrera mixta fusta-metall.

L'aprovació per part del Govern del projecte de millora a la CG-2 dóna continuïtat a l'estudi sobre les actuacions de millora d'aquesta carretera del cap del port d’Envalira al carrer Sant Jordi de data 28 d’octubre de 2015 on es defineixen les línies mestres de les actuacions que cal executar en aquesta carretera quant al drenatge, sosteniment, contenció de vehicles i talussos. Els treballs licitats aquest dimecres consisteixen en la reconstrucció del mur amb maçoneria, la col·locació del drenatge del mur, i finalment l’estesa de terra vegetal i la revegetació dels talussos.

Pel que fa a la licitació de les actuacions de millora de la CS-340 del Coll d'Ordino, el projecte consisteix en la reparació de l’extrem de la calçada existent, tot refent els murs de maçoneria malmesos i millorant la seguretat, mitjançant elements de barrera mixta fusta-metall. La llargada total de les diferents actuacions és de 60 metres al primer tram i de 155, al segon. Els treballs projectats donen continuïtat a un estudi anterior del pla d’actuacions a la CS-340 –carretera del Coll d’Ordino– i CS-240 -Carretera de Montaup- i vessants adjacents, on es defineixen les línies mestres de les actuacions que cal executar en ambdues carreteres en quan al drenatge, sosteniment, contenció de vehicles, talussos, despreniment de blocs rocosos i perill d’allaus. Aquesta licitació es fa mitjançant concurs públic nacional.