Millores al transport públic per evitar les aglomeracions

Es farà un reforç dels efectius de vehicles per als usuaris de bus lliure i la reprogramació de les freqüències per ajustar-les als horaris amb més demanda

El Servei de Transport Nacional, del ministeri de Presidència, Economia i Empresa, està aplicant accions de reajustament en el transport públic per tal d’esmenar les incidències que s’hi han produït aquesta setmana. El servei de transport s’ha vist alterat per l’increment de passatgers que ha suposat la incorporació dels estudiants del bus lliure i l’inici del curs escolar.

Les accions implementades sorgeixen d’aquesta primera setmana d’observació i valoració, a través dels constants controls i inspeccions per part del propi servei de transport regular nacional de viatgers, així com de les reunions mantingudes prèvies a l’inici del curs escolar.

Els ajustos principals, acordats amb els representants de les companyies adjudicatàries de les línies de transport, seran el reforç dels efectius de vehicles per als usuaris de bus lliure i la reprogramació de les freqüències per ajustar-les als horaris amb més demanda. A banda també s’ha acordat que es proporcionarà informació als centres escolars sobre els horaris, les parades i les freqüències.

Les actuals mesures se sumen a les aplicades des del passat 9 de setembre, que ja es van incrementar les freqüències del Bus Express i de les línies L2 i L6.

Es mantenen les mesures sanitàries de la capacitat màxima de viatgers del 75% i l’ús obligatori de la mascareta a partir dels deu anys, a excepció de les persones que presentin contraindicacions mèdiques.