Publicitat
Publicitat

Missa i caramelles, al tradicional Aplec de Sant Romà de les Bons

Un centenar de persones han participat en les diferents activitats de l'Aplec

Sant Romà de les Bons ha estat l'escenari un any més del tradicional aplec encampadà, que any rere any se celebra coincidint amb el dilluns de Pasqua i que enguany ha comptat amb la participació d'un centenar de persones. L'acte festiu s'ha iniciat amb la missa solemne a l'església de Sant Romà de les Bons i s'ha pogut seguir per tota l'esplanada mitjançant uns altaveus. Tot seguit, les caramelles han omplert de ritme Sant Romà amb els cants tradicionals d'Andorra i Encamp i per últim, hi ha hagut un aperitiu obert a tots els assistents a aquesta diada.

Per la seva banda, el cònsol major de la parròquia, Jordi Torres, ha destacat la bona rebuda que rep cada any l'aplec i ha explicat que "aquest és l'aplec on més gent ve i crec que en part és per les caramelles". Aquesta tradició va molt arrelada a la parròquia d'Encamp i bona prova d'això és la recuperació de les caramelles que ara ja fa 15 anys, un grup de persones va revifar novament. El caramellaire major, Robert Lizarte, ha destacat l'esforç que s'ha fet durant aquests anys per mantenir aquesta tradició i ha remarcat la participació del jovent, per tal de continuar un any més realitzant aquest costum.

Lizarte ha anunciat que a partir d'ara, el jove Gerard Buenache serà el caramellaire major juntament amb un grup de 18 joves que esperen mantenir viva aquesta tradició. Lizarte també ha recalcat que "ha costat una mica trobar aquest relleu generacional però crec que ho hem aconseguit i l'important és que aquesta tradició perduri". Pel que fa al repertori, els caramellaires han interpretat temes tradicionals del país i Encamp, com 'La Fhasa' o 'Les ninetes d'Ordino', així com l'himne nacional.