Publicitat
Publicitat

Mobilitat preveu l'entrada de 68.000 vehicles durant la Setmana Santa

El 65% dels vehicles entraran per la frontera del riu Runer i el 35% pel Pas de la Casa

El dispositiu de trànsit de Setmana Santa s’iniciarà el dijous 2 d’abril i finalitzarà el 6 d’abril a les 21 hores. En el conjunt dels cinc dies es preveu una entrada de 68.000 vehicles, un 6,5% superior a l’any 2014. El 65% dels vehicles entraran per la frontera del riu Runer i el 35% pel Pas de la Casa. L'any passat també es preveia l'entrada d'uns 68.000 vehicles tot i que finalment en van entrar 62.000.

Un total de 300 efectius participaran diàriament en el dispositiu especial. El Servei de Policia i els agents de circulació comunals s’encarregaran de la regulació del trànsit amb una presència contínua a la xarxa viària. La policia reforçarà amb presència de motoristes els matins a la zona de Sant Julià de Lòria i les tardes amb patrulles.

Per a l'entrada de vehicles, es preveu que durant tot el dijous hi puguin haver retencions puntuals, principalment a la frontera hispanoandorrana i als accessos a Sant Julià de Lòria, tant de pujada com de baixada.

Pel que fa al divendres i dissabte, es recomana no entrar de les 11 a les 15 hores per la frontera hispanoandorrana i de les 8 a les 11 hores per la del Pas de la Casa. Respecte a la sortida, Mobilitat desaconsella que es realitzi de les 16 a les 21 hores per les dues fronteres.

Per diumenge dia 5, l'horari desfavorable de sortida és de les 12 fins a les 20 hores per la frontera hispanoandorrana i de les 15 a les 20 hores per la del Pas de la Casa. Finalment, de cara al dilluns, Mobilitat desaconsella sortir de les 12 a les 15 hores per la frontera hispanoandorrana.