Mor un bomber andorrà en patir un accident amb ala delta a Lanzarote

Era massanenc i acabava de participar en un Open d'aquesta modalitat a les Canàries

Un bomber de nacionalitat andorrana, T.C.A., veí de la Massana i de 49 anys, va patir un accident mortal aquest dilluns a la tarda a Teguise, municipi de l'illa de Lanzarote, a les Canàries. Volava amb un ala delta i estava sobrevolant el nord de l'illa. Un helicòpter del govern de Canàries va localitzar el cos en una zona coneguda com Las Nieves. Membres de Protecció Civil de Teguise, Emergències de Lanzarote i de Bombers van ser els encarregats de recuperar el cos, que estava en una zona de difícil accés, informa el mitjà digital La Provincia. L'accident va tenir lloc pels volts de la una de la tarda. Ràpidament els seus companys van avisar que no sabien on havia aterrat l'home andorrà. No ho havia fet al lloc estipulat.

Quan va ser localitzat, presentava un fort traumatisme cranioencefàlic pel fort impacte contra les roques, i es trobava en parada cardiorespiratòria. Membres d'Emergències van començar a practicar tasques de reanimació cardiopulmonar, però no van poder fer res per salvar-li la vida.

Es va intentar traslladar el cadàver en helicòpter, però a causa del fort vent es va desistir i finalment es va fer per terra. Va ser portat fins a parc de Bombers d'Arrecife, i d'allà a l'Institut Anatòmic Forense de Lanzarote.

El massanenc era aficionat als vols en ala delta. De fet, havia participat la setmana passada al XXI Open Internacional de Canàries d'Ala Delta, una prova molt reconeguda on participen 70 pilots procedents de quinze països. Havia decidit quedar-se uns dies més a l'illa per seguir sobrevolant-la amb el seu ala delta.

El director del Cos de Bombers, Joan Carles Recasens, s'ha mostrat consternat per la notícia de la mort del company, i ha destacat que feia 16 anys que estava al cos, qualificant-lo de "gran professional". Està previst que els seus germans -un d'ells també bomber- es desplacin a Lanzarote per efectuar els tràmits de repatriació. L'ambaixada espanyola també s'ha posat a disposició de la família per ajudar-los en tot el necessari.

Etiquetes