Mor un jove resident a la guerra de Síria

Tenia 24 anys i la seva família més propera ha conegut la notícia des d'Andorra

Un jove de 24 anys, nascut a Ourense i resident al Principat, va perdre la vida el 10 de febrer a la regió síria d'Afrín. El noi va morir durant una ofensiva de l'exèrcit de Turquia contra les milícies kurdes, les Unitats de Protecció Popular (YPG), on ell hi estava afiliat. No feia ni un any que el jove resident, S.P.L., va unir-se per voluntat pròpia a la guerrilla del Kurdistan. A l'exèrcit es feia dir Baran Galícia i s'havia especialitzat com a franctirador. Va rebre l'impacte d'un projectil quan combatia a la primera línia de foc.

El jove va néixer a Ourense el 1993 però ja feia uns anys que era resident a Andorra (s'havia escolaritzat al país), amb part de la seva família. De fet, la seva família és propietària del pub Corinthia, a Escaldes-Engordany. YPG va comunicar de manera oficial la mort del jove a la seva família a Andorra, a qui els va donar també les seves condolències.

La seva mort també ha estat comunicada a la pàgina web de l'YPG, juntament amb la d'un jove francès, Olivier François Jean Le Clainche, i d'un holandès, Sjoerd Heeger. "S'han convertit en símbols de l'esperit revolucionari internacional i de lluita per la democràcia a l'Orient Pròxim", manifesta YPG.

S.P.L. va marxar a Síria amb l'objectiu de prestar ajuda humanitària a la població, però no va tardar a allistar-se a l'exèrcit kurd, tot i no tenir experiència militar, informa el mitjà gallec La Región. Des d'aquest gener combatia per frenar l'ofensiva turca contra les milícies kurdes i sirianes, a les que consideren grups terroristes. A l'atac del 10 de febrer van perdre la vida 22 persones, 11 de cada bàndol.