Una Mostra com les de sempre, però amb lleuger gust mexicà

La 27a edició de l'esdeveniment gastronòmic comptarà amb una trentena d'estands i repetirà la celebració d'una cursa de cambrers

Ja hi ha data, l'11 de novembre a l'Andorra Congrés Centre d'Ordino, per a una nova edició de la Mostra Gastronòmica d'Andorra. És la 27a, i comptarà amb una trentena d'estands participants, dels quals 19 són restauradors que oferiran les seves propostes culinàries, tant entrants com plats més elaborats i postres. La resta són col·laboradors (begudes, servei, etc.) que completaran un àpat pensat per a unes 350 persones. Les entrades ja estan a la venda.

L'any passat es va apostar per convidar un país i apropar així als assistents a la seva gastronomia. Aquesta fórmula es repeteix enguany, i si va ser Turquia en l'edició passada, ara és Mèxic qui li pren el relleu. S'ha convidat al restaurant Tequilando de la Massana i hi haurà música i decoració mexicana, ha explicat la cap d'Activitats i de Promoció del comú d'Ordino, Maria Soto.

Pel que fa a la resta dels restaurants, són tots del país a excepció d'un, Ca l'Eudald d'Alp, que ja és un clàssic de la Mostra, ha recordat el conseller de Turisme, Esports i Dinamització de la parròquia, Jordi Serracanta. El conseller també ha explicat que, en nombre de restauradors, n'hi ha un menys que l'any passat. Però és la xifra òptima tenint en compte les dimensions del centre de congressos i el nombre de convidats. "La mida que té ara aquesta Mostra ens la que ens permet tenir un ampli ventall de degustacions i arribar al màxim públic possible", ha defensat.

A la Mostra hi participa activament la nova associació d'Hotelers i Comerciants valls d’Ordino. El seu president, Joan Nuñez, ha opinat que en aquesta edició "tenim una participació prou nombrosa i representativa" per gaudir de diferents "aspectes" gastronòmics i "estils". El propi Nuñez, amb el restaurant Pizzeria Coll d'Ordino, forma part dels restauradors participants a la Mostra.

Torna la cursa de cambrers

Dos dies abans, el divendres 9 de novembre, es tornarà a celebrar també a l’Andorra Congrés Centre la cursa de cambrers, que serveix per escalfar motors per a la Mostra. Roser Daban,  directora de l'Escola Vatel, que és qui s'encarrega de l'organització de l'esdeveniment, ha explicat que els participants hauran d’afrontar un recorregut de 25 metres fent eslàloms i amb entrebancs com cons i pneumàtics. I ho hauran de fer amb una safata amb dues copes plenes. Els participants -de moment hi ha una cinquantena d'inscrits però es confia elevar la xifra- hauran de demostrar "equilibri, rapidesa i agilitat", ha manifestat Daban.