Publicitat
Publicitat

Multitudinària castanyada a Encamp

Els encampadans no falten a la seva tradicional cita de tardor, mentre a l'aparcament de la Palanqueta els cotxes 'tuning' aposten per la festa de 'Halloween'

La plaça de Sant Miquel d’Encamp i la plaça de l’església al Pas de la Casa han tornat a ser l’escenari, un any més, de la castanyada popular i tradicional celebrada pel Comú d’Encamp. Enguany s’han cuinat aproximadament 640 quilograms de castanyes i s’han repartit conjuntament amb un tast de moscatell, en un dia plenament de tardor. A Encamp s'ha aplegat un nombrós públic, amb alguns nens i adults fins i tots disfressats per celebrar 'Halloween' al més pur estil anglosaxó.

Des d’abans de les 19 hores la cua era llarga a la plaça de Sant Miquel d'Encamp per recollir la bossa de castanyes que repartia el Comú per celebrar la Castanyada. Més de 640 quilograms han donat l’abast per als que s’han aplegat a la plaça de Sant Miquel per rebre la seva bosseta.

El cònsol major de la parròquia, Jordi Mas, ha celebrat la nombrosa afluència, tot recordant que “a la gent li agrada sortir, prendre moscatell i castanyes i que és un esdeveniment que fa poble, que és el que interessa”.

Mas també ha aprofitat per referir-se a les eleccions comunals, que veu “amb tres llistes i discutides, amb projectes interessants”. El cònsol major ha defensat la feina feta per la corporació perquè “la situació financera permetrà un següent mandat tranquil”. Mas s’ha mostrat confiat que UP+DA repetirà victòria comunal.

'Halloween de tuning'

Desenes de vehicles personalitzats s’han aplegat al Prat Gran d’Encamp aquest dissabte per celebrar ‘Halloween’ a la seva manera. Organitzada pel club D.R. Junior, la trobada de vehicles ‘tuning’ ha servit perquè els seus propietaris exhibeixin adaptacions molt creatives amb l’estètica de la festa dels països anglosaxons, dedicada als morts. De fet, el nom de ‘Halloween’ és una adaptació de l’anglès antic que es pot traduir com ‘la vigília de Tots Sants’. No obstant això, en aquesta ocasió, bruixes, carabasses, dimonis i altres personatges o elements de la festa, han deixat pas als neons i la música electrònica. Els cotxes s’exposen a l’aparcament de la Palanqueta fins a aquest diumenge a les 20 hores.

La Comissió de Festes d’Encamp s’ha sumat a l’esdeveniment amb una festa temàtica de terror que començarà a les 23 hores a la sala de festes del Complex Esportiu i Sociocultural, amb la presència de participants del programa televisiu ‘Mujeres y Hombres y viceversa’.