Publicitat
Publicitat

El Museu Thyssen a la premsa internacional

Més de cinquanta periodistes van estar acreditats per fer-se ressò de la inauguració del museu

Tot el que porta el nom de la família Thyssen es converteix en notícia, i la inauguració del Museu Carmen Thyssen Andorra no podia ser menys. L'expectació estava servida, i així ho va notar la part alta d'Escaldes-Engordany durant tot aquest dijous, principalment a la tarda, quan es va multiplicar la feina dels Agents de Circulació de la zona que havien de controlar els embussos de vehicles, i alhora als centenars de curiosos que s'aplegaven a la vorera d'enfront de l'antic Hotel Valira i els que volien creuar per veure l'esdeveniment de prop.

Una vintena de mitjans de comunicació i més de cinquanta periodistes nacionals, espanyols i francesos estaven acreditats per fer-se ressò d'una inauguració que marcarà un abans i un després per a la cultura del país. Però també més de 300 personalitats que van vestir les seves millors gales per representar tots els sectors del país, i conèixer de primera mà la col·lecció que dona el tret de sortida al museu. I com no, i tal com estava esperant la premsa rosa, la baronessa Carmen Thyssen va estar acompanyada pel seu fill Borja Thyssen i la seva dona Blanca Cuesta.

Precisament, aquesta va ser la notícia per a algunes revistes del cor que estan pendents de la relació que té la baronessa amb la seva família, una relació que sembla que a prejutjar per les imatges, va pel bon camí.

Molts periodistes culturals van enfocar la notícia pel fet que la baronessa Thyssen va explicar, durant la roda de premsa que va oferir aquest dijous al matí, que de moment no té intenció de vendre el quadre d'Edgar Degas 'Caballos de carreras en un paisaje', al contrari del que va dir fa unes setmanes. O també ha estat notícia que segueix negociant amb el Govern espanyol per renovar la permanència de la seva col·lecció.

D'altres han preferit fer-se ressò de l'obertura del museu explicant les seves característiques, fent especial èmfasi a les reduïdes dimensions de l'espai, i el seu format de petites col·leccions que faran que l'espectador les gaudeixi més.

També les xarxes socials han estat testimoni d'aquesta inauguració inaudita al Principat.

En definitiva, una notícia que ha fet la volta al món i va en contra del que s'ha dit d'Andorra en els darrers anys, ja que en aquesta ocasió la imatge que projecta és força positiva. De fet, durant el seu parlament a la inauguració, la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, també va voler deixar palès que  unir el nom Thyssen i Andorra és l'exemple d'una Andorra "diversa, oberta i de qualitat”. Afegint que "res a veure amb els prejudicis imposats en els darrers mesos".