Publicitat
Publicitat

Dos euros de cada entrada al Museu de l'Electricitat i el Camí Hidroelèctric es destinaran a Unicef

La campanya d’Unicef ‘Ara no podem parar’, dedicada a la lluita contra la desnutrició infantil comptarà amb la col·laboració de Feda Cultura que donarà fins a finals de setembre, dos euros de cada entrada venuda 

Durant els dos propers mesos i amb l’objectiu de continuar la col·laboració de FEDA amb Unicef i la campanya ‘Ara no podem parar’, dos euros de les entrades del Museu de l’Electricitat i el Camí Hidroelèctric d’Engolasters es destinaran a la lluita contra la desnutrició infantil. Ho han explicat la presidenta d’Unicef a Andorra, Blanca Palau, i el director general de Feda, Albert Moles aquest dimecres al migdia, que han considerat aquesta “una bona manera de continuar amb aquesta col·laboració”. Des de FEDA Cultura doncs, i fins a finals de setembre, part de la recaptació d’aquestes dues mostres serviran per donar suport a l’activitat que Unicef fa arreu del món, i concretament en la lluita contra la desnutrició infantil.

L’any passat, aquesta mateixa col·laboració que destinava un euro de la recaptació al Museu de l’Electricitat, ara suma el Camí Hidroelèctric d’Engolasters i a més dobla l’aportació. El director general de FEDA, Albert Moles, ha assenyalat que l’objectiu de la campanya passa per la sensibilització de la població, “no es tracta de diners, l’important és que tot visitant que vingui a FEDA s’informi d’aquesta campanya”. En aquest sentit, Moles ha posat en relleu que sigui el canvi climàtic un dels principals causants de la desnutrició infantil i que “des d’una empresa del sector energètic ens volem implicar”.

La campanya implica a més, donar a conèixer la possibilitat que els particulars puguin a més fer una aportació des de la pàgina web que es posarà en servei. Aquest és el tercer any que FEDA amb Unicef, comptant amb una primera edició destacant la lluita contra la desnutrició i contra la mortalitat infantil en la segona. Així, segons el director general de la companyia, FEDA passa a ser “capdavantera en la lluita contra el canvi climàtic”. Blanca Palau, presidenta d’UNICEF a Andorra ha apuntat la relació de la desnutrició infantil amb fenòmens com ‘el Niño’ i que provoca sequeres, la destrucció de collites, l’assecament dels pous, l’augment del preu dels aliments, la persistència d’aigua no potable com a única alternativa per la població, etcètera. Palau ha apuntat que 26,5 milions i mig de nens es veuen en aquesta situació, especialment greu en països com Moçambic, Eritrea, Malawi, Somàlia.

Actualment, 16.000 nens moren cada dia per causa de malalties evitables com la diarrea, pneumònia, malària i “infeccions comuns que es podrien evitar”. Així, la presidenta d’Unicef a Andorra estableix en un euro el dia el cost del tractament d’un infant de 21 dies de durada. “Amb 2 euros, amb deu entrades venudes podem salvar un nen”, ha assenyalat.

La campanya es trobarà operativa fins a finals d’any, i les visites al Museu de l’Electricitat són de dimarts a dissabte en horari de matí i tarda, i els diumenges al matí amb una tarifa de cinc euros, mentre que el Camí Hidroelèctric d’Engolasters es troba obert de dimarts a diumenge, matí i tarda a les 10 del matí, 12 del migdia, 3 i 5 de la tarda.