Neu a 1.600 metres aquest dimecres al matí

Per a la jornada d'aquest dimarts s'esperen precipitacions generals a partir del migdia

El Servei Meteorològic d'Andorra ha informat aquest dimarts que durant les properes hores s'espera el pas d'un front que deixarà precipitacions generals a partir d'aquest migdia i fins aquest dimecres a la tarda. D'aquesta manera, la previsió és que la cota de neu baixi fins als 1.600 metres aquest dimecres al matí. En aquest sentit, des del Servei de Mobilitat es recorda que és obligatori des de l'1 de novembre l'ús d'equipaments en cas de nevada, sigui rodes de neu o cadenes. Així mateix, es recomana que abans d'iniciar qualsevol trajecte, es consulti l'estat de les carreteres i del trànsit.

Per a la jornada d'aquest dimarts s'esperen precipitacions generals a partir del migdia, i la cota de neu baixarà dels 2.800 metres fins als 1.900. També es preveuen acumulacions de fins a 15 centímetres a partir dels 2.200 metres. Durant el dia, les temperatures màximes seran de 14 graus a Andorra la Vella, de 12 graus a 1.500 metres, i de 5 graus al Pas de la Casa. La isoterma 0 graus se situarà en 1.300 metres.

De cara a dimecres les precipitacions persistiran durant gairebé tot el dia. Malgrat que a primera hora del matí s'espera que la cota de neu se situï en els 1.600 metres, cap al migdia es preveu que pugi fins als 1.800, arribant fins als 2.000 de cara a la tarda. A més, s'afegiran gruixos suplementaris d'entre cinc i deu centímetres per sobre de 2.200 metres. Per sota d'aquesta cota, la neu quedarà molt molla. Les temperatures seran de 12 graus a Andorra la Vella, de 8 graus a 1.500 metres i de 2 graus positius al Pas de la Casa, mentre que la isoterma 0 graus se situarà als 2.500 metres.