No queda cap malalt de coronavirus al país

Aquest dimecres el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, anunciava que al país només hi havia una persona malalta de coronavirus. Aquest dijous, la notícia ha estat que els resultats de les darreres proves PCR/TMA realitzades han permès donar per recuperada aquesta persona. Per tant, després de quatre mesos en què la malaltia ha estat present al Principat, és el primer cop en què cap persona la té activa.  Tal com recorden des de l’executiu, fins a la data hi ha hagut un total de 855 casos registrats al país i 52 defuncions. Des del 18 de juny no hi ha hagut, a més, cap nova detecció.

D'altra banda, entre els mesos de març i abril hi ha hagut una sobremortalitat al país del 80,7% respecte a la mitjana del mateix període en els anys anteriors (2015-2019). Aquesta és una de les dades que sobresurt de la resposta que ha donat l’executiu a una pregunta que havia presentat el grup parlamentari socialdemòcrata. Si es compara aquesta xifra amb les dades registrades a l’estat veí del sud tenim que està per damunt del 67% que s’ha registrat a Catalunya i per sota d’altres comunitats autònomes com poden ser Castella la Manxa (105%) i Madrid (131%) .

Segons les dades que ha fet públiques el PS, han mort 103 persones en aquests mesos, 46 persones més que la mitjana en el mateix període dels anys 2015 al 2019. Cal destacar, a més, que en aquests mesos esmentats la sobremortalitat per gènere indica que la de les dones (77,9%) ha estat per sota de la dels homes (82,6%).

Proporcionalment a la població per franja d’edat, les defuncions s’han concentrat en el grup de persones majors de 71 anys.