Publicitat
Publicitat

Nou sistema de refrigeració per al Palau de Gel

El Comú de Canillo ha aprovat l'endeutament del Palau de Gel per procedir al canvi del sistema de refrigeració i adequar-se així a la normativa europea

El Comú de Canillo ha aprovat aquest dilluns autoritzar l'endeutament del Palau de Gel per poder portar a terme el canvi de sistema de refrigeració, que començarà la setmana vinent. El cònsol menor de la parròquia, David Palmitjavila, ha recordat que "es tracta d'un gas que a finals d'any s'hauria d'haver canviat, però la Unió Europea va allargar la data de limitació fins al desembre del 2015".

El preu de les obres és de 290.000 euros i suposarà, a més del canvi de sistema de refrigeració, un canvi també de compressors i altres remodelacions com ara, la ventilació. Per aquest motiu, el cònsol menor ha explicat que "és necessari un crèdit".

Aquestes obres no afectaran el funcionament de les instal·lacions del Palau de Gel, que continuarà prestant els serveis habituals fins al cap de setmana de l'11 de setembre, quan tindrà lloc el tancament de la pista de gel. Està previst que es pugui procedir de nou a l'obertura a finals del mes d'octubre, i així, segons Palmitjavila, "en la Fira de Canillo poder tornar a fer la jornada de portes obertes".

El cònsol menor ha explicat que aquestes millores es faran en temporada baixa i per tant, "esperem que no suposi gaire pèrdues econòmiques". Tanmateix, ha assegurat que els principals ingressos provenen del cap de setmana i de la celebració d'aniversaris, "i ja s'estan buscant alternatives".

Pel que fa al patinatge escolar, Palmitjavila ha donat a conèixer l'acord al qual s'ha arribat amb el Ministeri per canviar les dates a finals d'any, i així, "repercuteixi el mínim possible".

Obres de l'últim tram de carretera fins a Els Plans amb un cost de 600.000 euros

D'altra banda, durant la sessió de Consell de Comú d'aquest dilluns, també s'ha procedit a l'adjudicació del concurs per a la realització dels treballs de prolongació de serveis de la CS 261 fins al poble de Els Plans. Es tracta de la millora i separació dels serveis de clavegueram, aigües pluvials i aigües residuals, i suposa un tram de 300 metres abans d'arribar a Els Plans. L'empresa adjudicatària ha estat Locubsa.

Aquestes obres s'iniciaran a finals de juny i duraran vuit mesos, i s'aprofitarà perquè Andorra Telecom i FEDA puguin millorar els seus serveis a la zona. Per tant, el cost total és de 600.000 euros aproximadament, tot i que 440.000 euros aniran a càrrec del Comú i de la resta se'n faran càrrec les parapúbliques -120.700 euros FEDA i 64.700 euros Andorra Telecom-.

El conseller d'obres del Comú de Canillo, Salvador Brillas, ha explicat que amb aquestes obres la separativa d'aigües queda totalment finalitzada a la zona de Ransol, tot i que "s'està treballant a la resta de la parròquia".

Aquesta setmana s'ha aprovat adjudicar els treballs de redacció del projecte de millora de tot el barri antic de Canillo juntament amb el separatiu d'aigües pluvials i residuals. Brillas ha explicat que "la millora del centre històric és conseqüència de la separativa, una de les millores que ens falten per tenir entre el 80 i el 85% de la parròquia acabat".

Es tracta d'un projecte a llarg termini, previst amb tres o quatre exercicis, ja que suposa una inversió elevada de 2,5 milions d'euros. El conseller ha explicat que la idea és "si ens dóna temps abans d'acabar la legislatura", fer una mostra a un petit espai per veure com serà en un futur tot el cas antic. Es preveu tenir-ho tot enllestit l'any 2020.