Publicitat
Publicitat

Nova vida per a l'antiga duana del Pas de la Casa

El Govern i el Comú d'Encamp signen l'acord que permetrà a la Policia i al servei de Circulació compartir l'antiga duana

El Govern i el Comú d'Encamp han signat aquest dilluns al matí l'acord que permetrà a la Policia i al servei de Circulació comunal compartir les noves dependències construïdes a l'edifici de l'antiga duana del Pas de la Casa. El cap de Govern, Toni Martí, i el cònsol major encampadà, Jordi Mas, han estat els encarregats de rubricar l'acord a les mateixes instal·lacions.

Les obres han consistit en l'enderroc de part de l'antic edifici de la Policia, en la construcció d'aquestes noves dependències i en l'habilitació d'una nova plaça-mirador sobre la vall de l'Arieja. El ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, que també ha assistit a l'acte, ha destacat que "s'ha fet un esforç important, eliminant una estructura inutilitzada i fent una nova plaça, que és també un mirador a l'Arieja".

Alcobé ha destacat que "tot plegat, ha tingut un cost global d'un milió d'euros", una xifra que ha qualificat de "molt controlada". Els nous espais, ha ressaltat, són "molt funcionals i austers, però suficients per complir la missió que se li ha volgut donar".

Per la seva banda, el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, també present a la signatura, ha destacat "les millores en les condicions de treball" que comportaran aquestes noves dependències per als agents de Policia destinats al Pas de la Casa. També ha destacat que "és una mostra de la voluntat del Govern i del Comú d'Encamp de col·laborar i compartir serveis comuns".

La Policia i els serveis d'Immigració i Ocupació –que tenen una delegació al poble fronterer durant la temporada d'hivern- ja ocupen els nous espais, mentre que els agents de Circulació encampadans s'hi instal·laran al llarg d'aquesta setmana.

El cònsol major d'Encamp, Jordi Mas, s'ha mostrat també satisfet de la finalització d'aquestes obres i ha assegurat que "són una vella reivindicació del Comú". Ha explicat que milloraran la imatge de l'entrada del Pas de la Casa des de França, i que complementen l'acció que es va fer fa uns mesos, quan es va aconseguir que s'enderroqués un edifici en molt mal estat a la part francesa.

Mas també s'ha mostrat satisfet perquè el procés de millora dels accessos al Pas "es va fent", i assegura que tot plegat culminarà amb la construcció de la rotonda d'accés venint del port d'Envalira –que s'acabarà després de l'hivern- i amb el nou enllaç amb la boca est del túnel d'Envalira, que es farà al llarg d'aquest 2015.