Publicitat
Publicitat

Nova planta de tractament d'aigua potable de la Font de la Birena

La durada prevista de les obres és d'uns cinc mesos, i s'estima que a finals del mes d'octubre ja es pugui posar en funcionament

El Comú d'Andorra la Vella ha decidit iniciar aviat la construcció d'una nova planta de tractament de remoció d'arsènic que permeti eliminar l'excés d'aquest element químic present en la captació d'aigua de la Font de la Birena.

Aquesta nova planta es basa en la metodologia d'adsorció en medi fèrric i consistirà en un petit edifici on s'ubicarà, inicialment, dos filtres que contenen un llit filtrant d'un material que absorbeix l'arsènic mitjançant processos fisicoquímics. Tot i això, han assegurat que el baix contingut d'aquest element químic no representa un perill per a la salut pública dels consumidors i, a més, en cap cas no s'ha superat el llindar establert de 50 micrograms per litre.

Segons han informat des del Comú, la durada prevista de les obres és d'uns cinc mesos, i s'estima que a finals del mes d'octubre ja es pugui posar en funcionament. El pressupost destinat al projecte és de 562.000 euros.

En aquest sentit, l'Àrea de Medi Ambient de la Conselleria d’Higiene i Medi Ambient del Comú d’Andorra la Vella ha informat que la parròquia s’abasteix de diferents captacions d’aigua i que una n’és la Font de la Birena, i que la seva aigua és degudament tractada i emmagatzemada en els dipòsits de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) de la Birena, d’ençà de l’any 1966.

Actualment, aquesta ETAP tracta una mitjana d'1.500.000 metres cúbics a l'any d’aigua, que s’emmagatzema en quatre dipòsits: dos dipòsits d’una capacitat de 750 metres cúbics -existents des de l’any 1966- i dos més, de 2.500 metres cúbics, que es van construir el 1995, per augmentar les reserves d’aigua potable de la parròquia.