Noves enquestes als turistes

El comú d'Andorra la Vella aprofita la presència d'informadors al carrer per saber els neguits dels turistes

Els informadors de carrer que el comú d'Andorra la Vella incorpora a l'estiu per atendre els turistes tornaran a fer enquestes, com l'any passat, per poder copsar "les necessitats" dels visitats i, per tant, "per millorar les propostes" que es fan. Així ho ha explicat la consellera de Promoció Turística i Comercial de la corporació comunal, Mònica Codina, en l'acte de benvinguda a la cinquantena d'eventuals que s'han contractat tant per a informar al carrer, com a l'oficina de turisme i per fer de guies dels itineraris culturals i de muntanya que la parròquia ofereix al llarg de l'estiu.

D'aquesta manera, tal com ha detallat Codina, hi haurà 38 joves d'entre 16 i 20 anys que treballaran els mesos de juliol i agost (en torns de dinous cada mes) per informar els turistes a peu de carrer i també per fer aquestes enquestes que es van iniciar l'any passat. Altres vuit joves s'incorporaran com a eventuals a l'oficina de turisme, que comparteix Andorra Turisme i el comú d'Andorra la Vella i que té un volum de feina molt important, assenyala la consellera. Altres tres persones, de més edat ja que necessiten una titulació especial, faran de guies de muntanya o culturals. Codina els ha recordat que seran la cara visible de la parròquia, per la qual cosa els ha encoratjat a esforçar-se per fer una bona feina.

La consellera de Promoció Turística i Comercial també ha destacat que una de les novetats que hauran de promocionar aquest any els informadors són l'Espai Columba i el mapatge a l'església de Santa Coloma, dos llocs "molt visitats" i que poden veure incrementada la xifra de visitants aquest estiu, segons la consellera.

Codina ha recordat també que van ser ells els que van recuperar els informadors de carrers després d'uns anys d'aturada, ja que es va veure la "necessitat" i a més és "una oportunitat" perquè els joves treballin. "Arrela molt des de joves a la identitat de la parròquia", ha emfasitzat. Ismael Molinos, que fa aquesta feina per segon any consecutiu manifesta que li va "agradar molt", ja que el que més valora és "el contacte amb la gent". La Clàudia Gomes, repeteix per cinquè any a l'oficina de turisme, diu que li serveix tant per tenir contacte amb la gent com per practicar els diferents idiomes que parla.