Obren les inscripcions per a la Jorma Urban Trail d'Escaldes-Engordany

La cursa tindrà tres recorreguts, des del nucli urbà fins a la vall del Madriu

Des d'aquest divendres, i fins al 7 d'octubre, s'obren les inscripcions per a la Jorma Urban Trail d'Escaldes-Engordany, que se celebrarà el dissabte, dia 10, del mes vinent. Com ve sent habitual, amb tres recorreguts, un d'urbà de cinc quilòmetres, i dos més, un de 10 i l'altre de 21, que transcorren entre el centre de la parròquia i la vall del Madriu. “La cursa seguirà estrictament tots els protocols establerts pel ministeri perquè volem que sigui una cursa segura i protegida", ha insistit el conseller d'Esports del comú escladenc, Josep Batalla.

La cursa més llarga s'escurçarà un parell de quilòmetres i quedarà en 19, perquè l'organització ha suprimit els trams de doble sentit per garantir la distància entre els corredors. Les inscripcions, obertes des d'aquest divendres, es poden fer en línia a través d'un enllaç de la cursa que es pot trobar a la web del comú. La recollida dels dorsals serà en diferents dies i franges horàries “per fer-ho de manera més espaiada i controlada”. La zona de sortida serà “molt àmplia” i estarà delimitada per encabir-hi únicament als corredors” i se sortirà de manera individual en franges horàries en funció del número de dorsal. 

Durant la cursa, l'organització obligarà a dur la mascareta posada en els trams urbans i als avituallaments, que estaran ubicats en zones obertes i amb voluntaris que controlaran que no se superi l'aforament permès. I també s'obligarà a respectar la distància de cinc metres entre corredors. Els participants que no segueixin el protocol seran sancionats amb 5 minuts de temps afegit. Finalment, el lliurament de premis també seran en una zona on els corredors podran recuperar-se i avituallar-se tot respectant les mesures de seguretat.

“Dins de la Copa d'Andorra és una de les curses que més m'agrada, perquè té una part urbana que et permet conèixer la part alta de la parròquia, i pel caire familiar que té”, ha explicat la corredora de la FAM, Imma Padilla.

Apadrinament a l'Associació de Celíacs

Enguany l'organització apadrina l'Associació de Celíacs d'Andorra, de manera que de cada inscripció es destinaran dos euros a l'entitat, i cada corredor podrà aportar-hi, a més, un euro extra. Des del comú han recordat que l'associació té un centenar de socis, que donen assistència als diagnosticats de la malaltia i que ajuden a conscienciar la població dels problemes amb què es troben els qui la pateixen.