Obertura a mig gas

Els dominis preveuen augmentar la superfície esquiable de cara al pont

Poca afluència d'esquiadors en el primer cap de setmana de pistes obertes. Ordino Arcalís va ser el primer sector inaugurar la temporada el passat dijous amb un 60% dels remuntadors, després que l'estació intentés iniciar la temporada des del 17 de novembre i no ho pogués fer a causa de la manca de neu. Aquest dissabte s'hi ha sumat Pal-Arinsal, amb un 75% de remuntadors i un 54% de les pistes, i Grandvalira, on els amants de la neu van poder esquiar als sectors del Pas de la Casa i Grau Roig.

Els darrers dies de fred van permetre als operaris de Pal-Arinsal treballar en “la producció de neu de cultiu als dos sectors”, fent possible que la qualitat de la neu estigues en un bon estat, han informat a través d’un comunicat. L’estació ha treballat en les darreres setmanes per arreglar els gins que van patir el sabotatge, uns treballs que, sumats a les tasques de manteniment, han permès a l’estació inaugurar la temporada el primer dia de desembre.

La major part de forfets per a l'estació s'han venut a través de canals en línia, "des de promocions de portals web, retirades de forfets de temporada o forfets de dia de Vallnord – Pal Arinsal". Per al pont de la Puríssima s'espera "una bona afluència de clients" i es preveu augmentar el percentatge de superfície esquiable "si les condicions climatològiques ho permeten".

També esperen bona afluència d'ocupació a Grandvalira, que a hores d'ara ja compten amb el 75% d'ocupació tot i que "el pont s'anima a mesura que s'apropa la data perquè la gent s'espera per veure quines són les condicions de les estacions", ha explicat el director general de Grandvalira NEVASA, Alfonso Torreño.

Grandvalira ha iniciat la temporada amb 18 quilòmetres esquiables i gruixos de 30 centímetres de neu a les cotes més altes. L'enllaç entre les estacions del Pas de la Casa i Grau Roig està obert, però al llarg de la setmana els operaris treballaran per augmentar la superfície esquiable i posar en marxa Soldeu – El Tarter, engegant quatre dels sis sectors de la marca.

image-alt

Per saber-ne més

Arcalís obre aquest dijous