Publicitat
Publicitat

Obre l'aparcament del Falgueró que preveu oferir unes 200 places

La primera setmana serà gratuït i després s'establiran les mateixes tarifes que a la resta d'aparcaments d'Escaldes

L'aparcament del Falgueró obrirà aquest divendres a la tarda, un cop els operaris acabin les tasques de neteja de la part llogada als privats i s'excava la parcel·la del Comú. Durant la primera setmana serà gratuït, a l'espera que s'instal·lin les màquines validadores i les barreres d'entrada i sortida.

Mentre els promotors del Falgueró no tiren endavant el seu projecte i edifiquen la parcel·la que queda darrera de l'hospital, el Comú ha obert aquest divendres la primera zona d'aparcament que aportarà 100 places. Segons ha explicat el cònsol menor escaldenc, Marc Calvet, tenen un lloguer de tres euros per metre quadrat durant dos anys i encara que "caldrà veure quin flux de vehicles té" es preveu que hi hagi "molt funcionament i molta rotació", de manera que esdevingui una "font important" d'ingressos per al Comú.

A més d'aquesta parcel·la de propietaris privats, el Comú segueix excavant una zona annexa que afegiria unes 100 places més d'aparcament i que es podria obrir cap al setembre o l'octubre.

Aquesta obra es completa amb l'embelliment de voravies i la instal·lació d'un parc infantil en el qual s'han invertit 50.000 euros i que es preveu que estigui enllestit en un parell de mesos.

Amb tot, Calvet ha admès que mantindran l'aparcament mentre els propietaris no desenvolupin el "projecte emblemàtic" que preveu el Pla Parcial. Encara que el cònsol ha manifestat que en desconeix les característiques, ha indicat que inclou una planta per a aparcament i una edificació de fins a catorze plantes. Des del Comú, ha explicat, donaran "les màximes facilitats" perquè el projecte es tiri endavant i ajudi a dinamitzar la zona.