L'Oficina de Turisme d'Andorra la Vella ha atès durant l'estiu a 77.781 persones, 5.000 menys que l'any passat

El mes d'agost se situa al capdavant amb un total de 37.981 visites

L'Oficina de Turisme de la capital, gestionada conjuntament per Andorra Turisme i el comú d'Andorra la Vella, ha atès durant els mesos de juny, juliol i agost un total de 77.781 persones mentre que durant el mateix període del 2017 es van atendre 82.826, segons un comunicat del comú d'Andorra la Vella.

Aquestes dades són un balanç provisional de l'estiu, ja que encara falta per incloure les dades del mes de setembre per poder realitzar una valoració global de com han evolucionat el nombre de persones ateses a l'Oficina de Turisme durant tot el període estival. El mes que ha registrat més visites ha estat el d'agost amb un total de 37.981 persones, seguit del mes de juliol amb 27.594 i 12.206 el mes de juny. Pel que fa a les nacionalitats, un 52,2% dels turistes són espanyols, un 19,4% són francesos i un 4,7% provenen d'altres països.

D'altra banda, el punt d'informació habilitat pel comú d'Andorra la Vella al vestíbul exterior del Centre de congressos ha atès prop de 5.000 persones durant els mesos d'estiu. Aquesta ubicació ha tingut molt bona rebuda pels turistes en tractar-se d'un punt estratègic per facilitar informació d'Andorra la Vella i el nexe del Centre Històric i l'avinguda Meritxell.

Segons el comú, els itineraris que han proposat, l'oferta dels quals s'ha ampliat enguany, han tingut una freqüentació de 909 persones. Entre les propostes amb més acceptació destaquen els itineraris verds (221 visites), pensats per potenciar el vessant més natural de la parròquia i que aquest any incorporaven com a novetat les sortides guiades a les valls d'Enclar i del Madriu-Perafita-Claror. Les visites teatralitzades (259 usuaris), on s'explica la història a través de llegendes, han revalidat la bona acollida de l'any passat, així com les rutes guiades pel Centre Històric, que han registrat un total de 370 persones.