Publicitat
Publicitat

Ordinencs i canillencs es troben al coll d'Ordino

La cursa d'orientació i el dinar de germanor continuen creixent cada any

Més de 200 persones s’han aplegat aquest diumenge al matí al coll d’Ordino per celebrar la Trobada de germanor Canillo-Ordino. Ja fa anys que la trobada va adquirir un caràcter més esportiu, amb la inclusió de la cursa d’orientació abans de celebrar el dinar de germanor. Tot i el temps inestable la proposta ha agradat a moltes famílies i aficionats als esports de muntanya que no s’han volgut perdre la cita.

Aquest diumenge a la cursa d’orientació de la Trobada Canillo-Ordino, la competició s’ha deixat de banda, tot i que hi ha hagut qui s’ho ha pres una mica més seriosament. L’organització ha preparat dos recorreguts, un amb quinze fites i un espai més ampli per fer la recerca, i un altre amb sis fites, pensat per a les moltes famílies amb infants que han pujat aquest diumenge al coll.

L’excusa de la cursa d’orientació serveix per refermar els llaços d’unió entre canillencs i ordinenc i a la vegada per recórrer un espai "preciós", com han explicat alguns dels participants. La consellera d'Educació, Cultura i Joventut del Comú d'Ordino, Gemma Riba, ha destacat el fet que hi hagi pujat tanta gent i ha celebrat que el temps hagi aguantat. "És un ambient de germanor i molt familiar", ha explicat la consellera, que també ha recordat que Canillo i Ordino són dues parròquies "altes, de muntanya, amb gent amant de l'esport i la natura" i que per això té èxit la proposta.

Els canillencs hi han coincidit. Una de les participants, Núria Samaniego, reconeixia que ella i les seves filles vénen cada any perquè els agrada la muntanya, però que en realitat ho fan "per la botifarrada". El seu marit, Nicolas Elrington va arribar fa vint anys a Andorra i també participa d'una "bona idea, familiar i per fer una mica d'exercici".

També hi havia primerencs, com la família ordinenca de José Manuel Guerra, que aprofiten l'ocasió per fer coses en família i conèixer més gent. Un altre ordinenc, Andreu Ferrer, per la seva banda, reia en explicar que malgrat haver fet altres curses d'orientació i aquesta mateixa, "les fites mai no són al mateix lloc i trobar-les sempre és complicat". Ara, com la majoria de participants es mostrava encantat amb l'esdeveniment: "tot el que sigui unir gent i trobar-se per fer coses plegats ho trobaré sempre perfecte".

Després de les dues curses el dinar s’ha traslladat en aquesta edició a l’Edifici Pere Caus de Canillo pel risc de tempesta.