Publicitat
Publicitat

Ordino demanarà un forfet reduït per Arcalís en temporada baixa

En la negociació del contracte-mandat entre SECNOA i EMAP també proposen que els esquiadors puguin escollir el sector on volen passar la jornada i paguin en funció d'aquest

Els "problemes comercials" d'Ordino- Arcalís segueixen sent la principal preocupació del Comú. Així, en vistes a la negociació del contracte-mandat que s'estableix anualment entre SECNOA i EMAP, el Comú ordinenc demanarà un "preu competitiu per ser atractius", segons ha assenyalat el cònsol major, Ventura Espot. En aquest sentit, en el repartiment d'ingressos cal buscar un balanç que sigui proporcional als visitants de cada sector però també un preu d'acord a les possibilitats de cada zona.

Així, volen que els esquiadors puguin adquirir un forfet únicament per al sector d'Arcalís i paguin per la zona en la que trien fer la seva estada. "Cal buscar fórmules per fer que el repartiment sigui proporcional a l'estada dels esquiadors", ha assenyalat la cònsol menor, Consol Naudí.

A més, creuen que el preu per aquest forfet ha de ser més barat en temporada baixa ja que els problemes d'accés fan que entre setmana hi hagi poca gent i cal atraure visitants.

Amb tot, cap de les dues societats es planteja deixar Vallnord, segons Espot. "És una marca molt coneguda i seria una imprudència deixar-la morir", ha afirmat. El que esperen és que s'arribi a un acord per poder implementar aquests canvis de cara a la temporada vinent.

Aquest seria també el tema principal que acabarà de decidir una possible llista conjunta entre CD'O i ACO, segons ha declarat el cap de la minoria, Enric Dolsa. La seva opció és "tornar enrere amb el tema Vallnord" però veuen difícil sortir de la marca. Amb tot, la solució "no pot esperar més", segons Dolsa, perquè sinó "en un futur pròxim hi haurà problemes molt greus de finançament i de tresoreria". "No hi ha solucions intermèdies", ha lamentat, però si no hi ha acord en aquest punt no continuaran les negociacions, ha avisat.

Dolsa s'ha fixat el 30 de juliol per prendre una decisió sobre la candidatura conjunta però Espot ha considerat que es pot negociar fins a l'últim moment i ha confiat que trobaran una sortida per Arcalís que convenci també als Convergents.