Publicitat
Publicitat

Partitures a punt, comença el Sax Fest

Aquest dilluns s'han realitzat les primeres audicions de la categoria 'Solo Saxophone'

Els músics han posat a punt les partitures i l'auditori del Centre de Congressos d'Andorra la Vella ha estat l'escenari de les primeres audicions de la categoria 'Solo Saxophone', la més reconeguda del concurs. Aquest dilluns han realitzat les primeres proves 9 dels 20 participants en el certamen, que s'allargarà fins al dissabte 22 d'abril quan es coneguin els guanyadors. El 'Walking Street Music' disputat el passat dissabte i que va adjudicar-se la banda 101 Brass Band, ha precedit l'inici de les audicions que s'han realitzat aquest dilluns.

El repertori escollit pel jurat ha estat la 'Partitia MWV 1013', de Bach, i una petita part per a saxo i orquestra de la suite 'Tableaux de Provence', de Paule Maurice. Les audicions continuaran aquest dimarts al matí i al migdia es coneixeran els participants que passaran a la segona fase. Entre dimecres i dijous s'iniciarà la segona part del concurs, en la qual els intèrprets hauran de realitzar de forma obligatòria dos dels moviments de la 'Sonata Op.15', del pianista francès, Pierre-Philippe Bauzin. Tot i això, els classificats també tindran l'oportunitat de realitzar una segona peça de lliure elecció. Els classificats de la segona fase disputaran la final el dissabte a les 16.00 hores.

El jurat d'aquesta categoria està format per Arno Bornkamp (Holanda), Vincent David (França), Nacho Gascón (Espanya), Christophe Grèzes (França) i Naomi Sullivan (Regne Unit). Tots ells, segons ha destacat l'organització són figures rellevants del saxo europeu i mundial. A més, cal recordar que enguany el certamen ha ampliat el vessant competitiu amb la creació d'una categoria pròpia per a joves que tindrà lloc entre divendres 21 i dissabte 22 d'abril.

Finalment, el guanyador de la categoria 'Solo Saxophone' es coneixerà el pròxim dissabte 22 d'abril a les 19.15 hores.

Finalment, els guanyadors de la categoria 'Solo Saxophone' es coneixeran el pròxim dissabte 22 d'abril.