A la Peletera i al Sagrada Família per camí escolar

La corporació treurà els propers mesos l'edicte per dotar de mesures de seguretat antiterrorista dotze punts de l'avinguda Carlemany

Amb l'objectiu de millorar la seguretat dels infants i joves que van caminant a l'escola, el comú d'Escaldes-Engordany i el ministeri d'Ordenament Territorial han senyalitzat dos nous trams de camí escolar, concretament per accedir a l'escola francesa de la Peletera i al Sagrada Família. Per una banda, uns 1.200 metres que van des de la plaça Santa Anna fins la Peletera, i per altra, uns 800 des del parc de la Mola (on hi ha circulació) fins al col·legi Sagrada Família. El camí escolar està indicat amb senyalització vertical i no amb els gravats al terra d'altres ja existents, perquè de seguida quedaven malmesos i s'havien de repassar sovint, ha justificat el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres.

Aquest camí escolar era una proposta precisament del consell d'infants d'Escaldes, ha recordat la cònsol major, Trini Marín. I se suma als ja existents per accedir a les escoles andorrana i espanyola. Habilitar aquests camins també és un requisit d'Unicef, tenint en compte que la parròquia és 'amiga de la infància'.

Marín ha explicat que a banda d'habilitar el camí escolar s'han fet les voravies més amples a l'avinguda Copríncep de Gaulle i s'ha tret el trànsit al carrer de la Peletera per millorar-ne la seguretat.

De camins escolars, ha explicat Torres, n'hi ha a totes les parròquies. A la localitat d'Encamp no n'hi ha, però sí al Pas de la Casa. Es treballa per fer-ne més, ha avançat el ministre.

La inauguració de Carlemany, després de Nadal

En un altre ordre de coses, la cònsol escaldenca ha explicat que la segona part de les obres de l'avinguda Carlemany, a tocar del carrer de la Unió, ja han començat i que se segueixen els terminis previstos, és a dir, de finalització a principis del mes de desembre. La idea, també un cop posat tot el mobiliari, és inaugurar l'avinguda després de Nadal.

En paral·lel, el comú també treurà un edicte "aviat" per instal·lar les mesures de seguretat per prevenir Carlemany de possibles atacs terroristes. La corporació ja té l'aval de la policia per posar barreres i jardineres (els mateixos sistemes que posarà Andorra la Vella), i instal·lar-ho a dotze punts de l'avinguda i carrers adjacents. L'edicte es publicarà, com a molt tard, a principis de l'any vinent, ha informat la cònsol.

Finalment, Marín ha celebrat que les associacions de comerciants d'Escaldes i Andorra la Vella estiguin treballant per unir-se, però a la vegada ha recordat que, des de la corporació, "nosaltres apostem per Vivand". A partir d'aquí, "si es treballa per fer alguna cosa conjunta, perfecte". "És el camí" i "hem d'estar al seu costat", ha refermat.