Publicitat
Publicitat

Perilla el Land Art per manca de finançament

L'organització busca fórmules contra rellotge per poder celebrar l'esdeveniment tal com el tenia planificat

La segona edició de la Biennal Internacional de Land Art, que construeix un paisatge contemporani a través de la creació artística, podria arribar a no celebrar-se aquesta primavera-estiu per manca de diners. L'organització "veu difícil" que l'esdeveniment no s'acabi fent perquè ja té "emparaulada" alguna font de finançament, però "si no arribessin els calés previstos", l'impulsor de la Biennal, Pere Moles, es planteja reduir el programa i fins i tot no descarta que no se celebri.

La Biennal, que aquest dimecres tenia previst fer una crida als artistes perquè participessin a l'esdeveniment, ha anunciat aquest mateix dimarts que ho ajornava i que la segona edició es "posposa per manca de pressupost". "Teníem un calendari establert per convocar els artistes i convidar-los a participar, però ho posposem pel finançament, perquè tenim menys pressupost que el que teníem previst", ha explicat Moles. L'impulsor de l'esdeveniment ha assegurat que en principi no té "intenció d'anul·lar-lo", però que "caldrà esperar".

"Estic fent els últims esforços per obtenir fiançament del sector privat i aconseguir aquella part que comptàvem rebre de les institucions, la Biennal es podria posposar un temps i es podria arribar a no fer, la realitat és aquesta", ha explicat Moles, qui treballa contra rellotge per no demorar un esdeveniment que s'hauria de celebrar en menys de mig any.

En cas que no arribés a la quantitat pressupostada inicialment, l'organització es planteja escurçar la Biennal. "Podríem reduir-la, però preferim que es faci tota, perquè tenim la intenció de contactar amb una cinquantena d'artistes per aquest projecte que va més enllà de la cultura", ha dit Moles, qui ha recordat que la Biennal "no cobra cap tipus d'entrada".