Un Poblet més curt però amb més activitats

El túnel de llum i so, un laberint també de llum o propostes gastronòmiques de xefs amb estrella Michelin, algunes de les novetats

Aquest dissabte, 1 de desembre, donarà el tret de sortida la tercera edició del Poblet de Nadal d'Andorra la Vella, amb un espectacle de llum i so a la plaça del Poble, el concert dels Petits Cantors d'Andorra i focs artificials (els que no es van poder utilitzar per a la festa major pel risc d'incendi). Serà un Poblet més curt que les dues darreres edicions, ja que comença una setmana més tard i acaba una abans, el 30 de desembre, una decisió que el comú en cap cas ha pres per motius econòmics, ha assegurat el cònsol menor, Marc Pons, sinó després de valorar-ho dins de la corporació i també amb els paradistes. En total s'organitzen una cinquantena d'activitats i el pressupost se situa entorn dels 300.000 euros, similar al de l'edició passada.

Entre les novetats, ha destacat el cònsol, hi ha les propostes gastronòmiques amb xefs amb estrella Michelin, que faran tallers culinaris i degustacions, tot gratuït. També hi haurà música en directe, exposicions amb artistes del país, un laberint de llum i colors a la plaça Príncep Benlloch i el túnel de llum led amb música, la gran aposta de la corporació per dinamitzar el Poblet. Està ubicat a la plaça de la Rotonda, té 40 metres de llargada, i projectarà dues representacions audiovisuals cada dia a les 18 i a les 19.30 hores. El conseller de Serveis Públics i Circulació, Miquel Canturri, ha destacat que no hi ha cap instal·lació d'aquestes característiques a la zona, ni a Catalunya ni al sud de França, i que "la més propera està a Madrid".

Pel que fa a activitats que repeteixen, la pista de gel sintètica torna a la plaça Guillemó, mentre que el tobogan de gel de 35 metres es trasllada al solar de The Cloud, on també s'hi ubica un arbre gegant de regals. És una manera de potenciar les zones de Riberaygua i el Fener Bulevard, ha defensat el cònsol. També per a aquest motiu, els espectacles itinerants (n'hi haurà quatre de grans) sortiran de l'antiga estació d'autobusos.

També es manté l'oficina de correus màgica amb els menairons a la part alta de l'avinguda Meritxell, i el tió gegant a la plaça del Poble.

També a la plaça del Poble es mantenen les 35 parades, que aquest any oferiran un espai més "diàfan" i un "recorregut més còmode" als visitants, ha assegurat Pons.

Tot i que el Poblet es concentra en tots aquests punts neuràlgics esmentats, tota la parròquia estarà ambientada amb motius nadalencs. En total hi ha 2.937 elements lumínics i decoratius repartits per Andorra la Vella, ha informat Canturri.

Xou de 'freesyle' de motocròs

Tal com ja va avançar la setmana passada la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, durant la presentació de la Gala FIM, coincidint amb l'acollida al país dels millors pilots de moto del moment tindrà lloc, aquest dissabte 1 de desembre al matí, un xou acrobàtic de 'freestyle' de motocròs a càrrec de pilots professionals. Faran acrobàcies que poden arribar als 10 metres d'alçada i als 22 de llarg, ha explicat el cònsol.